Sport

VIDEO | Conferință de presă AJF Vrancea

Ziarul de Vrancea
28 oct 2019 1442 vizualizări

VIDEO:Est Media Press 

Luni 28 octombrie 2019 începând  de la ora 17.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor Focșani a avut loc  o conferință de presă susținută de  foștii antrenori ai echipei de fotbal CSM Focșani 2007 i Vasile Burga si Adrian Toma pe tema echipei de fotbal pe care aceștia au antrenat-o .la conferință a lparticipat și  presedintele AJF Vrancea,Dan Dumitru, abordând subiectul bazelor sportive pentru echipele de juniori din Focsani.​

Fostul antrenor al echipei de fotbal CSM Focșani 2007, Vasile Burga:   Doresc sa incep acesta conferinta de presa prin a-i multumi presedintelui AJF Vrancea, dnul Dan Dumitru, pentru faptul ca ne-a acordat ajutorul pentru a ne putea expune punctul de vedere, referitor la comunicatul dat de catre Primaria Focani, prin dnul. Primar Cristi Misaila si consilierul personal pe probleme de sport, dnul Victor Istrate, pentru ca noi fostii antrenori nu am fi putut organiza acesta conferinta de presa niciunde in oras, stiti si d-voastra din ce motive, anume ca noi doi locuim la bloc si nu avem suficient spatiu pentru organizarea unei astfel de conferinte.

            Referitor la sedinta de analiza prezidata de primarul Municipiului Focsani, Cristi Misaila impreuna cu conducerea sectiei de fotbal si actualii antrenori ai echipei punctual pot sa va transmit urmatoarele:

1. In ceea ce priveste selectia jucatorilor ce urmau sa fie transferati la echipa nu mai era necesara o sedinta video cum sugereaza specialistii echipei CSM Focsani 2007, pentru ca noi doi, ca antrenori am soliciat transferarea unor jucatori de la echipele contracandidate, din seria I si ii cunosteam foarte bine, deoarece jucasem impotriva lor timp de doua sezoane, lucru pe care specialistii care conduc actualmente sectia de fotbal CSM Focsani 2007 nu au de unde sa-l cunoasca, pentru ca la momentul respectiv domniile lor desfasurau cu totul alta activitate, neocupanduse nicidecum de fotbal. Va prezint lista cu jucatorii pe care i-am solicitat sa fie transferati de catre presedintele sectiei de fotbal din acea perioada, Marius Bratu, lista trimisa pe whats App, in data de 30 mai 2019, cu ceva timo inainte de a relua pregatirea cu echipa, care a avut loc in data de 08.07.2019. Pot sa va spun ca acesti jucatori activau la echipe precum Otelul Galati, Stiinta Miroslava, Bucovina Radauti, Metalul Buzau, echipe cu care urma sa ne intalnim in meciurile din campionatul 2019-2020 si am fi avut interes sa luam cei mai buni jucatori de la aceste echipe, pentru a scadea valoarea lotulurilor acestor echipe si a creste valoarea lotului nostru in vederea realizarii obiectivului propus. Nu cunosc motivele, dar presedintele Marius Bratu  nu a reusit sa realizeze niciun transfer al vreunui jucator pe care noi antrenorii l-am dorit la echipa. In acesta situatie a trebuit sa fim de acord cu aducerea altor jucatori propusi de presedintele Bratu si anume: Munteanu, Lung, Pencea, Stoica si Trasca.  Mentionam ca am luat referinte despre fiecare jucator in parte de la fostii lor antrenori sau de la cei cu care lucrasera fotbalistii  de-a lungul carierei lor. De asemenea va prezint si lista cu jucatorii selectionati de catre noi pentru a ramane in lotul echipei, jucatori din judetul Vrancea. Aceasta lista a fost trimisa presedintelui Bratu in data de 09 mai 2019. Specificam ca acesti jucatori au fost de acord sa semneze contractele in conditiile stabilite de consilierul primarului pe probleme de sport cu exceptia jucatorului Lung. Mentionam ca noi antrenorii nu aveam cunostinta de continutul contractelor. Jucatorii transferati in perioada madatului nostru au jucat in meciurile de campionat, fiind introdusi in echipa in detrimentul jucatorilor autohtoni atat pe perioada cand echipa era antrenata de Bratu si Lazar, cat si in perioada antrenorilor Chita si Tanase. De aici rezulta ca jucatorii pe care noi i-am ales au corespuns cerintelor prezentate de conducerea sectiei si noi am reusit sa-i pregatim foarte bine pentru a putea juca titulari in echipa.

2. Referitor la faptul ca echipa a inceput pregatirea in data de 08.07.2019, plecand in cantonament in 12.07.2019 va informam ca am luat aceasta decizie pentru a avea timpul necesar de a pregati din punct de vedere fizic toti componentii lotului si pentru a avea timpul necesar in vederea omogenizarii lotului de jucatori, pentru ca in opinia noastra ca antrenori omogenizarea lotului este un aspect foarte important prntru echipa. In general la inceputul unui campionat pregatirea incepe cu aproximativ sase saptamani inaintea debutului campionatului. Noi am inceput pregatirea cu o saptamana mai devreme si am specificat din ce motive.

3. In ceea ce priveste pregatirea efectuata in catonament aceasta s-a bazat doar pe dezvoltarea capacitatilor fizice aerobe si anaerobe a jucatorilor, efectuand cate trei antrenamente zilnic, programul antrenamentelor fiind urmatorul: 7,30-8,30 alergare de anduranta pe distanta de sase km; 10,30-12,30 alergari pe diferite distante contra cronometru; 16,30- 18 antrenament exercitii de forta. Datorita faptului ca s-a lucrat numai antrenament fizic am luat decizia ca durata cantonamentului sa fie de numai opt zile, singurii care au lucrat cu mingea in cantonament fiind portarii. Dupa cum stiti a aparut la TV o stire ca antrenorul echipei U Craiova, Victor Piturca in cantonament efectua trei antrenamente pe zi. Tinand cont de aceasta stire, rezulta faptul ca noi ca antrenori suntem foarte bine pregatiti professional. In ceea ce priveste suprafata pe care s-a alergat si anume asfalt, specific ca nu au fost probleme medicale pe perioada cantonamentului si nici in perioada imediat urmatoare acestuia. Alergarea pe asfalt poate provoca jucatorilor periostite sau tendinite, dar in niciun caz alte probleme musculare. De asemenea precizez ca in catonamentul din iarna anului 2019, desfasurat tot la Covasna, s-a alergat tot pe asfalt si gheata, durata fiind tot de opt zile cu trei antrenamente pe zi si am avut un retur fara jucatori accidentati si cu rezultate excelente, doar doua infrangeri in 15 partide. Referitor la traseele montane le transmit domnilor care au conceput acest comunicat ca se faceau aceste activitati la facultate, la materia orientare turistica, nu la fotbal profesionist la care tindem sa ajungem si noi cu echipa reprezentativa a orasului.

4. Cu privire la acuzele disputarii unui numar de 15 jocuri de pregatire inainte de inceperea campionatului se observa ca domnii care au conceput comunicatul nu au experienta in domeniul fotbal. Inainte de a va spune cate meciuri am disputant noi cu echipa vreau sa va expun un lucru foarte important. Acum cateva luni in urma, Gica Hagi declara la TV ca Dan Petrescu se lauda ca este primul antrenor care a impartit lotul echipei in doua, o echipa jucand in campionat si alta in Cupele Europene, Hagi spunand ca el a fost acela care a facut acest lucru anul trecut cu rezultate foarte bune. Tin sa va anunt ca eu la Focsani am impartit lotul in doua echipe din anul 2016 si am jucat meciuri amicale pentru a putea oferi fiecarui jucator posibilitatea sa joace timp de 90 de minute in fiecare meci, in perioada de pregatire fiecare jucator avand posibilitatea sa joace cel putin sase meciuri, pentru a putea sa intre in ritm de joc si sa putem beneficia de serviciile sale la orice joc oficial. Dupa cum bine stiu specialistii in fotbal, cel mai complex antrenament este meciul, dar conducatorii sectiei de fotbal a CSM Focsani nu au de unde sa cunoasca acest lucru, pentru ca nici nu au jucat fotbal si nu detin nici pregatirea necesara pentru ca parerea lor sa fie conforma cu realitatea. Dar se cunoaste foarte bine faptul ca in Romania toata lumea se pricepe la fotbal si agricultura. Pe perioada in care am fost noi antrenori, pana pe 05.08.2019, cu trei saptamani inainte de inceperea campionatului am efectuat urmatoarele jocuri amicale: cu Gloria Buzau tur-retur, unde s-a folosit intregul lot de jucatori si cu Otelul Galati, CSM Bacau, Rm. Sarat, Metalul Buzau si Victoria Traian, meciuri la care lotul a  fost impartit in doua, o echipa jucand in deplasare si cealalta echipa acasa. Dupa cum vedeti nu este vorba de 15 meciuri amicale despre care se specifica in comunicat, dar noi romanii ne-am obisnuit cu exagerarile, ca sa nu ma exprim altfel, in momentul in care nu ne convin anumite aspecte din activitatea desfasurata de colegi sau subalterni.

5. Cu privire la credibilitatea profesionala a noastra ca antrenori consider ca este o concluzie eronata faptul ca jucatorii Lung si Popescu au plecat de la echipa din cauza antrenorilor. In ceea ce-l priveste pe jucatorul Lung, acesta a facut pregatirea cu echipa in cantonament si din informatiile pe care le avem jucatorul a refuzat sa semneze contractul pe care presedintele Bratu I l-a prezentat. Pe data de 20.07.2019 am avut meci amical la Buzau cu echipa Gloria, jucatorul Lung fiind titular. Dupa meci i-am anuntat pe componentii lotului ca sunt liberi pana luni 22.07.2019, ora 17. Jucatorul Lung s-a prezentat luni la antrenament si dupa efectuarea acestuia l-a informat pe presedintele Bratu ca doreste sa plece la o echipa din Bucuresti pentru a fi alaturi de sotie. Asa cum am mentionat mai sus jucatorul Lung nu semnase contractual de joc si putea pleca in orice moment, lucru pe care de altfel l-a facut. Referitor la jucatorul Popescu, acesta a fost adus de presedintele Bratu dupa ce noi antrenorii am fost de acord cu venirea acestuia la echipa cu conditia sa-l testam la un meci amical pentru ca din cunostintele noastre jucatorul nu jucase in ultimile sase luni la echipa Petrolul Ploiesti. Dupa terminarea meciului amical consilierul pe probleme de sport al primarului l-a intrebat pe Bratu ce salariu solicita Popescu. In momentul in care a auzit suma oferita de Bratu m-a chemat, spunandu-mi ca nu este de acord cu aceasta suma si era suparat pe Bratu ca a negociat suma cu jucatorul, fara sa fie si el informat. In acel moment dnul Victor Istrate i-a spus presedintelui Bratu ca-i va acorda lui Popescu acel salariu daca acesta va ramane in proba timp de o luna de zile si abia apoi sa semneze contractul. Bratul l-a informat pe jucator, acesta refuzand oferta facuta de consilierul primarului si a parasit echipa. Acesti jucatori pot fi contactati si intrebati de ce au plecat de la CSM Focsani 2007 si daca au avut macar o singura discutie contradictorie cu noi ca antrenori ai echipei.

6. Referitor la acuzele ca am refuzat continuarea activitatii ca antrenori la echipa va informez urmatoarele: jucatorii echipei au semnat contractele de joc in catonamentul desfasurat la Covasna, iar noua ca antrenori ni s-a pus la dispozitie un contract pentru a fi studiat abia in data 02.08.2019. In urma lecturarii acestui contract nu am fost de acord cu doua clauze prevazute in contract pe care vi le vom prezenta si am solicitat eliminarea acestora sau modificarea lor. Dnul Istrate nu a fost de acord cu solicitarile noastre si in prezenta dnlui director al CSM Focsani 2007 Viorel Ciobotaru, a presedintelui Marius Bratu si a directorului sportiv Nicuta Oprea ne-a anuntat ca nu mai suntem antrenorii echipei de fotbal, daca refuzam semnarea contractelor. In urma refuzului nostru de a semna, consilerul Istrate l-a anuntat pe Marius Bratu ca din acel moment va prelua postul de antrenor principal al echipei CSM Focsani 2007. Ne intrebam de ce primarul si actuala conducere spun ca noi am refuzat sa semnam contractele fiind constienti de erorile facute atata timp cat cu ocazia conferintelor de presa care au avut loc la Primarie, in care a fost numit presedintele sectiei de fotbal, Marius Bratu si cu ocazia plecarii in catonament, cand s-au facut declaratii de catre primar si consilierul acestuia ca se doreste  promovarea echipei la liga  a II a, noi in calitate de antrenori ne-am asumat responsabilitatea promovarii echipei. De ce suntem acum acuzati de esecurile cu care echipa se confrunta din momentul in care noi nu am mai antrenat aceasta echipa? Tin sa mentionez ca noi ca antrenori pe perioada celor trei ani cat am fost la aceasta echipa ne-am indeplinit toate obiectivele stabilite de conducere, un lucru foarte important de specificat fiind faptul ca echipa a fost compusa doar din jucatori din orasul Focsani si judetul Vrancea, pe parcursul celor trei ani promovand foarte multi jucatori tineri, care au confirmat la nivelul ligii a III a. Mentionam faptul ca in mometul in care noi am refuzat semnarea contractelor mai erau trei saptamani pana la inceperea campionatului, timp in care puteau fi adusi antrenori care in opinia conducerii ar fi avut rezultatele dorite. In opinia noastra echipa a esuat din cauza faptului ca la nivelul conducerii administrative au fost numiti oameni care nu au avut nici macar bucuria de a juca fotbal la nivel de amatori, neavand experienta in ceea ce priveste conducerea si coordonarea unei echipe de fotbal al carei obiectiv era promovarea in liga a II a. Pentru a intelege aceasta afirmatie va voi da exemplul echipei Aerostar Bacau care in momentul acesta este pe primul loc in serie, cu punctaj maxim, avand un presedinte cu peste 25 de ani de experienta in fotbal, iar antrenorul echipei pana a fi numit la echipa Aerostar a antrenat doar echipe de copii si juniori.

Citiți și :Comunicat privind echipa de fotbal CSM Focșani 2007 pentru care au susținut ca drept la replică foștii antrenori ai echipei de fotbal CSM Focșani 2007 i Vasile Burga si Adrian Toma conferința de presă de luni 28 octombrie 2019

Urmare a rezultatelor negative înregistrate de echipa de fotbal CSM Focșani 2007 care și-a propus ca obiectiv promovarea în liga a II-a în campionatul 2019-2020, secția de fotbal a analizat cauzele care au condus la clasarea echipei după parcurgerea a 9 etape pe o poziție ce nu permite îndeplinirea obiectivului.

În sedința de analiză prezidată de Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă, conducerea secției de fotbal formată din director sportiv Nicuță Oprea, antrenor principal Alin Chița, antrenor secund Cristian Tănase, preparator fizic Ionuț Nacio, s-a constatat faptul că din partea conducerii a existat o încredere deplină și tot suportul material staff-ului tehnic învestit pentru îndeplinirea obiectivului. Staff-ul tehnic format din președintele Marius Bratu, antrenorul principal Vasile Burgă și antrenorul secund Adrian Toma care a avut responsabilitatea formării unei echipe competititve prin completarea lotului existent cu transferul unor jucatori valoroși, stabilirea drepturilor salariale ale acestora în funcție de valoarea fiecăruia și nu în ultimul rând pregătirea sportivă, nu și-a îndeplinit obligațiile profesionale asumate astfel:

• selecția jucătorilor transferați s-a efectuat în urma unor informații sumare, fără a se verifica activitatea fotbalistică a jucătorului din ultimele 6 luni (vizionari video);

• echipa a plecat în cantonamentul de pregătire cu cel putin 20 de zile mai devreme decât perioada recomandată fără ca lotul să fie complet și fără a parcurge perioada de minim 10 zile de antrenamente pentru acomodare înainte de începerea acestuia;

• pregătirea efectuată în cantonament a fost sumară -doar 8 zile în loc de minim 12 zile- și s-a limitat la alergări pe asfalt, suprafață total contraindicată pentru pregatirea sportivilor de performanță deși existau trasee montane;

• disputarea unui numar de 15 jocuri de pregătire înainte de începerea campionatului față de maxim 5 jocuri cât este indicat în practica de performanță;

• lipsa de credibilitate profesională a antrenorilor care a condus la decizia unor jucători valoroși de a nu face parte din echipa clubului CSM 2007 Focșani, respectiv Nini Popescu și Daniel Lungu, jucători care acum activează ca titulari la echipele Metaloglobus București și FC Argeș, echipe care se situează între primele clasate în liga a II-a;

• ulterior efectuării perioadei de pregătire a echipei și a transferurilor, antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma, probabil conștienți fiind de erorile comise, mai sus menționate, au refuzat continuarea activității, conducerea clubului fiind pusă în situația neplăcută de a numi cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului, antrenorii Marius Bratu și Mircea Lazăr până la angajarea unei noi echipe de antrenori care să corespundă profesional cerințelor clubului pentru îndeplinirea obiectivului;

În urma analizei, conducerea clubului a stabilit următoarele priorități și obligații ale actualului staff tehnic:

1) de a limita cât mai repede posibil efectele negative ale erorilor de mai sus;

2) de a forma o echipă competitivă inclusiv prin transferuri de noi jucători, care să practice un fotbal de calitate, plăcut spectatorilor și susținătorilor ei, astfel încât, la finalul campionatului 2019-2020, dacă nu va mai fi posibilă ocuparea primei poziții, aceasta să ocupe cel putin poziția a II-a în serie;

3) de a manageria activitatea sportivă a copiilor și juniorilor clubului CSM 2007 Focșani astfel:

a. să efectueze evaluarea profesională a antrenorilor

b. să numească antrenorii în urma evaluării la nivelul de grupă corespunzător

c. să stabiliească numărul minim de antrenamente săptămânal,

d. să avizeze programul de pregătire și metodele de antrenament ale antrenorilor

e. să efectueze periodic antrenamente metodice cu fiecare grupă

f. să participe la meciurile de copii și juniori în zilele când echipa de seniori nu este angajată în competiții.

De asemenea, clubul CSM Focșani 2007 aduce la cunoștiință părinților, ai căror copii practică sau doresc să practice fotbalul, că acesta asigură pregătirea copiilor și juniorilor, inclusiv participarea acestora în competiții regionale, naționale și turnee internaționale fără a percepe taxe de la părinți pentru pregătirea și formarea sportivilor.

CONDUCEREA SECȚIEI DE FOTBAL A CSM FOCȘANI 2007

Text informații:Primăria Municipiului Focșani

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.