Sport

FOTO + VIDEO | Sportiva Andreea Larisa Bogdan, originară din Broșteni, dublă campionă balcanică la canotaj juniori

Ziarul de Vrancea
20 sep 2019 3682 vizualizări

În zilele de 14-15 septembrie 2019, la Belgrad (Serbia) a avut loc Campionatul Balcanic pentru juniori la canotaj. Printre sportivii participanți s-a numărat și Andreea Larisa Bogdan originară din Broșteni, Vrancea. Ea a câștigat de două ori medalia de aur, devenind astfel dublă campioană balcanică în probele de 4X ( 4 vâsle) și  8+1 ( 8 rame).

Originară de comuna Broșteni, județul Vrancea, sportiva Andreea Larisa Bogdan are 16 ani și face canotaj de 3 ani, fiind legitimată la Clubul sportiv Știința Constanța și componentă a lotului național de canotaj al României. Campionatul Balcanic de Canotaj (BALKAN ROWING CHAMPIONSHIPS) s-a desfășurat la Belgrad (Serbia), în zilele de 14-15 septembrie 2019.

Cum a ajuns o fetiță din Broșteni campioană balcanică și în lotul național al României la canotaj juniori

În anul 2016 a fost selecționată de către antrenori clubului C. S. ȘTIINȚA CONSTANȚA Georgeta și Marian Grijuc . Aceștia au găsit-o la Școala Gimnazială Panaite C. Mazilu Broșteni și în urma îndeplinirii a toate cerințelor a fost chemată în Județul Constanța pentru analize medicale. Era doar un copil de nici 14 ani legitimat la un club departe de casă. De atunci este legitimă la Clubul sportiv Știința Constanța cu dublă legitimație pentru C. S. Dinamo. Primul concurs internațional fiind în Bulgaria (Plovdiv) 2018 devenit și atunci campioană Balcanică în prba de 2x ( dublu vâsle) junioare II. În următorul an participă la Campionatul European din Germania (Essen) ocupând locul 5 în proba de 4X (4 vâsle) 18-19 mai 2019. Pot spune că" Acest sport te alege" puțini oameni cunosc câte ceva despre acest sport dur.” a explicat mama Andreei Larisa Bogdan, doamna Valentina Mocanu

Informații + Foto+ VIDEO:Valentina Mocanu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.