Sport

Victorie - surpriză a Irinei Begu

Ziarul de Vrancea
18 oct 2017 616 vizualizări

Românca a învins-o pe letona Sevastova și s-a calificat în sferturile turneului de la Moscova * Copil a ratat o întâlnire cu Del Potro, la Stockholm

 Irina Begu (57 WTA) s-a calificat, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Moscova, Kremlin Cup, dotat cu premii totale de 790.208 dolari. Irina a obținut o victorie importantă în fața letonei Anastasija Sevastova (20 WTA),  scor 6-4, 6-3, după oră și 27 de minute de joc, deși a comis șase duble greșeli. Irina Begu a început meciul cu un break, anihilat imediat, apoi a reușit un nou break la 4-4. În game-ul de serviciul la 5-4, ea a salvat o minge de break și  închis setul. În actul secund, Sevastova a condus cu 1-0 și a avut o minge de break, dar Begu a egalat, reușind să câștige încă două game-uri (3-1). La 3-2, Irina a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break, reușind să își concretizeze serviciul în cele din urmă. Sevastova a mai reușit să își facă serviciul o dată, iar apoi a cedat definitiv. Irina va juca în sferturi cu jucătoarea Vera Lapko (Belarus, 167 WTA). Aceasta a beneficiat de abandonul mult mai titratei australience Daria Gavrilova, la scorul de 3-6, 1-3. Gavrilova n-a fost singura jucătoare cu ștaif care a abandonat în turul II la Luxemburg. S-a retras și jucătoarea din Slovacia, Magdalena Rybarikova (26 WTA), după ce a pierdut primul set cu 1-6 în fața franțuzoaicei Alizé Cornet (39). Favorita numărul 1 a turneului moscovit, jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (13 WTA) a fost eliminată, scor 2-6, 6-2, 2-6 de către jucătoarea din Belarus, Aliaksandra Sasnovici (100). Aceasta va juca în sferturi cu rusoaica Daria Kasatkina (28), care a trecut de Katerina Siniakova (Cehia, 52 WTA) cu 6-2, 6-3. Învingătoarea acestui “sfert” ar putea s-o întâlnească pe Irina Begu în semifinale. Alte rezultate: Julia Görges (Germania) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-3, 6-3; Lesia Țurenko (Ucraina) – Coco Vandeweghe (SUA, favorită nr. 2) 7-5, 1-6, 6-2.

* În ultimul meci de simplu disputat marți, la turneul de la Luxembourg, cu premii de 250.000 de dolari, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în primul tur, după două tie-break-uri de jucătoarea germană, Sabine Lisicki (262), fost “număr 12” în 2012 și fostă finalistă la Wimbledon. Lisicki a condus cu 3-0 în primul set, dar românca a revenit, a egalat, 3-3, a făcut un break și a ratat o minge de set la 5-4. Setul a ajuns în tiebreak, unde germana s-a impus cu 7-3. Mihaela a început bine și setul secund, în care a condus cu 4-1, 5-4, 6-5, s-a ajuns în tie-break, unde Lisicki a fost iar mai bună. Mihaela a început cu bine turneul de dublu, alături de Oksana Kalașnikova (Georgia). Cele două au învins perechea asiatică Shuko Aoyama / Zhang Shaoxuan (Japonia / China) cu 6-4, 1-6, 10-7, iar în turul doi vor întâlni cuplul german Anna-Lena Friedsam / Antonia Lottner. Rezultate din turul II la simplu: Elise Mertens (Belgia) – Madison Brengle (SUA) 6-2, 0-6, 6-3; Heather Watson (Marea Britanie) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-4, 6-4; Carina Witthöft (Germania) – Evghenia Rodina (Rusia) 6-2, 6-3; Johanna Larsson (Suedia) – Beatriz Haddad (Brazilia) 3-6, 7-6, 6-2; Pauline Parmentier (Franța) – Veronica Cepede (Paraguay) 7-5, 6-1; Kiki Bertens (Olanda) – Andrea Petkovic (Germania) 6-2, 2-1 ab.

* Marius Copil (74 ATP), a fost eliminat, miercuri, în primul tur al turneului de la Stockholm, cu premii totale de 589.185 de euro. El a fost învins în douâ ore și 12 minute de către germanul Jan-Lennard Struff (49 ATP), scor 7-6, 4-6, 6-7 după un tie-break decisiv încheiat 14-12, în care neamțul a ratat cinci mingi de meci și Marius – două. Astfel, Copil a ratat o întâlnire cu vedeta argentiniană, Juan Martin del Potro (19 ATP), calificat direct în turul II.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.