Sport

Uniriștii Alexandra Banciu si Dragos Ion se întorc cu mențiuni de la finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah

Ziarul de Vrancea
13 mai 2019 1441 vizualizări

Alexandra Banciu și Dragos Ion, elevi ai Colegiului Național Unirea din Focsani,  au reprezentat județul  Vrancea  la finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ)  în turneul  de la  Iași,  încheiat duminică 12 mai 2019.
 

Redăm în continuare știrea postată pe contul de facebook Sportuldevrancea Focsani despre cei doi elevi șahiști de la CNU Focșani

”Turneul final național de la Iași, prin valoarea elevilor sahiști calificați, a făcut ca valoarea turneului să fie una foarte ridicată ca și coeficient.

Din cei 42 de elevi calificați, atât la fete cât și la băieți, reprezentanții județului nostru s-au clasat pe locuri onorabile. Alexandra Banciu, pe locul 14 pe țară și Dragos Ion, pe locul 10 pe țară, ambii obținând premiul mențiuni.

Alexandra și Dragoș sunt sahiști de performanță de la vârste fragede. Provin din familii dedicate sportului minții, au avut instructori și antrenori de valoare și au in continuare. La CN Unirea Foșani,, Alexandra este eleva profesoarei Carmen Grosu,iar Dragoș este elevului profesorului Viorel Paizan. Dragoș este și component al echipei de fotbal a CNU Focșani, fiind în acest an școlar și campion județean la fotbal licee. Este unul dintre cei mai buni elevi din clasa a XI-a C, diriginte prof. Janet Popoiu. 

De menționat că Alexandra face practică și atletismul si este sora Anei Maria Banciu, tot uniristă, care de asemenea este o foarte bună șahistă și atletă. Dragoș Ion și  în anul școlar trecut a fost campion județean și finalist național, la șah.Atunci  l-a învins pe Cătălin Pătrașcu, care era , elev în clasa a XII - a  la CNU Focșani.

Asociatia Sportiva Școlară Unirea si CN Unirea  Focșani, multumesc domnului Aurelian Grigore, un vechi colaborator, care a fost delegatul însoțitor al celor doi elevi, la finala de la Iași.”

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.