Sport

Un trofeu la 23 de meciuri

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 809 vizualizări

Pep Guardiola este cel mai titrat antrenor din Anglia, după victoria obținută cu City în Cupa Ligii

Pep Guardiola a cucerit duminică al optulea trofeu alături de Manchester City, învingătoare în fața echipei Aston Villa în finala Cupei Ligii Angliei. Tehnicianul catalan se laudă cu o performanță nemaiîntâlnită în Anglia. Echipa sa a câștigat opt din ultimele nouă competiții la care a participat pe plan intern. După triumful lui City în Cupa Ligii Angliei pentru a treia oară la rând, Pep Guardiola a ajuns la 29 de trofee în cariera sa de antrenor, dintre care opt alături de "cetățeni" (două titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, trei Cupe ale Ligii și două Supercupe ale Angliei). Potrivit marca.com, tehnicianul catalan are o medie de un trofeu la 23 de meciuri. Pep Guardiola a preluat-o pe Manchester City în vara anului 2016, iar sezonul trecut a fost cel mai de succes de la venirea sa în Anglia. Formația de pe Etihad a cucerit toate trofeele interne puse în joc: Premier League, Cupa Ligii, Cupa și Supercupa Angliei. În sezonul 2017/2018, în care a câștigat titlul de campioană și Cupa Ligii, City a eșuat în Cupa Angliei. A fost eliminată în optimi de Wigan, echipă din liga a treia, scor 1-0. City și-a luat gândul de la titlul din Premier League în acest sezon (Liverpool are un avans de 22 de puncte în fruntea clasamentului), dar este în cursă pentru alte două trofee. Trupa lui Guardiola este calificată în optimile Cupei Angliei, unde o va înfrunta pe Sheffield Wednesday (Championship), în deplasare, pe 4 martie.De asemenea, Manchester City are prima șansă la calificarea în sferturile Champions League, după ce a învins-o pe Real Madrid, scor 2-1, pe Santiago Bernabeu, în prima manșă a optimilor. Partida retur se joacă la 17 martie, pe Etihad Stadium.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.