Sport

Un selecționer surpriză

Ziarul de Vrancea
18 mar 2019 423 vizualizări

Fostul secund al naționalei, Ionuț Badea, spune că ar fi ajuns la cârma naționalei dacă Daum ar fi calificat-o la Cupa Mondială

La doi ani după ce Cosmin Contra a fost numit selecționer al României, ies la iveală informații din interior, cu numele care s-ar mai fi aflat în cărți. Potrivit informațiilor oferite de Ionuț Badea, chiar el putea fi instalat pe poziția de selecționer. De două ori secund al naționalei, Badea a avut această oportunitate în mandatele lui Anghel Iordănescu și Cristoph Daum. În cazul primului, Ionuț Badea a povestit un episod inedit.”Sunt anumite momente în viața unui antrenor în care trebuie să apeși un pic accelerația. Nu sunt genul de antrenor care să mă propun undeva. Nu am fost niciodată, însă ideea s-a născut în momentul în care nea Puiu Iordănescu ne-a chemat pe toți trei și ne-a spus că el nu o să mai continue. Și că Federația va alege pe unul dintre cei trei, pe undeva normal pentru că știam tot ce se întâmpla acolo. Am căpătat experiență cumva și ca selecționeri, cumva era normal. A fost o doză de încredere a mea, un auto-PR pe care, în anumite momente, un antrenor ar trebui să-l facă”, a declarat Ionuț Badea pentru Gsp.ro.

Dacă România ar fi mers cu Cristoph Daum la Campionatul Mondial, după încheierea ciclului, Ionuț Badea putea fi numit selecționer. Federația Română de Fotbal ar fi mers pe ideea continuității: “Dacă ne-am fi calificat la Mondiale, sunt convins că aveam șanse foarte mari să rămân eu principal. Pentru că existau și performanțe și continuitate”.

Ionuț Badea a fost secund al naționalei în perioada octombrie 2014 – septembrie 2017, când selecționeri erau Anghel Iordănescu și Cristoph Daum. Ca principal, le-a pregătit pe FC Argeș, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Tg. Jiu, U. Cluj, ACS SR Brașov, Oțelul Galați și Concordia Chiajna. Pe ilfoveni i-a pregătit ultima dată, anul trecut, pentru cinci luni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.