Sport

Un pariu temerar pentru baschetul românesc

Ziarul de Vrancea
10 ian 2022 844 vizualizări

România a discutat cu oficialități europene organizarea Cupei Mondiale din 2027

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și secretarul general George Boroi s-au întâlnit ieri cu Andreas Zagklis, secretarul general Federației Internaționale de Baschet (FIBA) și cu Michel Filiau, consilier FIBA în relații externe, fiind discutată posibilitatea ca România să primească organizarea Cupei Mondiale FIBA din anul 2027, la seniori masculin. „Principalele teme de discuție dintre conducerea COSR și reprezentantul FIBA, care deține cea mai importantă funcție executivă, au avut la bază rolul în dezvoltarea mondială și importanța pe care România o acordă baschetului 3x3, cea mai nouă disciplină olimpică. S-a vorbit despre desemnarea României drept țară co-organizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraș care urmează a fi confirmat (București, Cluj sau Iași). De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a organiza la București (Arena Arcul de Triumf) a Campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc”, a anunțat, marți COSR pe pagina oficială de Facebook.

Delegația forului mondial de baschet a fost condusă la Casa Olimpică de președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, de secretarul general Dan Berceanu precum și de alți reprezentanți ai conducerii forului român. În 2022 baschetul românesc aniversează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federației Internaționale de Baschet alături de alte șapte țări, Grecia, Italia, Argentina, Elveția, Letonia, Portugalia și Cehoslovacia. Ținând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniversare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt. Covaliu și Boroi au primit o minge oficială de baschet 3x3 și un tricou al căpitanului echipei României participantă la JO Tokyo 2020, Ancuța Stoenescu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.