Sport

Turul nu se amână

Ziarul de Vrancea
23 mar 2020 854 vizualizări

Francezii speră să poată organiza Marea Buclă fără spectatori la start și finiș

După amânarea Euro-2020 și a JO de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Turul Franței este în acest moment singura mare competiție sportivă - alăturide turneul de la Wimbledon și de US Open - încă programată să se desfășoare în intervalul stabilit, 27 iunie - 19 iulie. Potrivit Le Parisien, organizatorii au ferma intenție ca Turul Franței să se desfășoare așa cum este prevăzut, refuzând ideea unei anulări. Potrivit unor surse, dacă pandemia de coronavirus va continua în vară, organizatorii vor ca Marea Buclă să se desfășoare fără spectatori, la plecarea și sosirea în etape. Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat că „este de o importanță capitală ca această competiție să se poată ține”.Organizatorii au luat deja legătura cu partenerii, pentru ipoteza unui tur cu restricții pentru caravana publicitară și pentru spectatori.

Turul Franței este cea mai importantă cursă ciclistă din lume. În cele trei săptămâni ale competiției, până la 12 milioane de spectatori asistă la întrecerea rutierilor pe traseul Marii Bucle. Aproape 30.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt mobilizați pentru buna desfășurare a turului. „Un dezastru total” ar fi dacă Turul Franței ar fi anulat, consideră belgianul Patrick Lefevere, patronul echipei Deceuninck. „Fără Turul Franței, întregul model al ciclismului s-ar putea prăbuși”, a adăugat el.

Federația Internațională de Ciclism (UCI) a stabilit că nicio cursă din World Tour nu va avea loc până la 30 aprilie. În realitate, scrie Les Echos, inactivitatea se va prelungi până la 31 mai, printre „victime” numărându-se Turul Italiei, cu plecarea din Ungaria, de la Budapesta, la 9 mai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.