Sport

Tsunami vine din România!

Ziarul de Vrancea
4 iul 2018 699 vizualizări

După japoneza Kurumi Nara, Simona Halep a încheiat conturile și cu chinezoaica Zheng Saisai și așteaptă a treia asiatică la turneul de la Wimbledon, taiwaneza Hsieh Su Wei * condusă cu 3-5 în primul set, Simona n-a mai cedat niciun game până la finalul partidei

Simona Halep s-a calificat ieri în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Zheng Saisai (126 WTA). Meciul de ieri a devenit complicat pentru Simona Halep, după un bun început al româncei. Din fericire pentru ea, lucrurile s-au așezat pe făgașul normal după ce Zheng și-a epuizat resursele fizice și tehnice, la scorul de 5-3 pentru ea. Simona  a presărat în joc ingredientele obișnuite, agresivitate, mingi pe marginile terenului, plasate cu destulă putere și s-a desprins repede la 2-0, cu break în al doilea joc. Românca a greșit apoi pe propriul serviciu și a încărcat-o cu încredere pe adversară, care a câștigat cinci din următoarele șase game-uri, Zheng cedând-ul doar pe cel de la 2-2. Jucătoarea din China a pus-o în dificultate pe Halep cu o defensivă extraordinară și cu o acoperite perfectă a terenului. Zheng a fost pe tot terenul, a dat lovitura potrivă din locul potrivit, a jucat variat și eficient, lăsând-o aproape fără replică pe sportiva română. Adevărat este că și Halep a contribuit la succesul și spectacolul făcut de Zheng cu greșeli și cu soluții nepotrivit alese din poziții care cereau o altfel de abordare. Condusă cu 3-5, Halep a luat întâi game-ul  de 4-5. apoi Zheng a servit pentru set, dar nu l-a închis. Parcă așa cum jocul ei fructuos a apărut brusc, tot așa s-a stins. Simona  a diminuat numărurl erorilor, a trimis lovitura câștigătoare după ce a fost mai răbdătoare și a primit în același timp cadourile rivalei.  De la 3-5, Simona  a câștigat zece game-uri la rând, adică toate ce au urmat. După primele patru, setul i-a revenit, cu 7-5, în aproape 50 de minute de joc. După următoarele șase, Halep pus capăt partidei, cu 6-0, după o oră și 17 minute.

Tot o adversară din Asia va avea Simona și în turul al treilea: Hsieh Su Wei, o taiwaneză de 32 de ani, la fel de înaltă ca Simona, clasată pe locul 48 mondial. Su Wei are un palmares impresionant la dublu, probă în care a fost lider mondial acum patru ani, cu victorii la Roland Garros și Wimbledon. Ea s-a calificat în turul III, după ce a învins-o cu 6-3, 6-3 pe spaniola Lara Arruabarrena (88 WTA). Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012. Simona Halep a câștigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2.

Dintre meciurile turneului feminin de astăzi, remarcăm prestația deosebită a sino-americancei Claire Liu (237 WTA), care a ținut-o în șah pe Angelique Kerber, într-un meci de aproape două ore. Și numai experiența nemțoaicei a făcut ca victoria să-i revină cu 3-6, 6-2, 6-4. Johanna Konta (24 WTA), coșmarul Simonei de la Wimbledonul trecut, a ieșit și ea din concurs, eliminată de Dominika Cibulkova (Slovacia, 33 WTA), scor 3-6, 4-6.

Ieri, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul II la dublu, dispunând cu scorul de 6-3, 7-6 (7-3 la tie-break) de perechea Daria Gavrilova / Vera Lapko (Australia / Belarus). Irina și Mihaela se vor confrunta cu altă româncă, Ana Bogdan, care face pereche cu Kaitlyn Christian (SUA).

Alte rezultate din turneul feminin: Ashleigh Barty (Australia) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-4, 7-5; Naomi Osaka (Japonia) – Katie Boulter (Marea Britanie) 6-3, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-1, 6-4; Katerina Siniakova (Rusia) – Ons Jabeur (Tunisia) 5-7, 6-4, 9-7; Carla Suarez (Spania) – Sara Sorribes (Spania) 6-4, 6-1; Elise Mertens (Belgia) – Sachia Vickers (SUA) 6-1, 6-3; Daria Kasatkina (Rusia) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-2, 6-3; Belinda Bencic (Elveția) – Alison Riske (SUA) 1-6, 7-6, 6-2; Valeria Diatcenko (Rusia) – Sofia Kenin (SUA) 6-4, 6-1

În turneul masculin, surpriza zilei a fost eliminarea finalistului ediției trecute, Marin Cilic (Croația, 5 ATP), de către argentinianul Guido Pella (82 ATP), scor 6-3,6-1, 4-6, 6-7, 5-7, după un meci început miercuri și întrerupt după primele două seturi, câștigate de sportivul croat, și la 4-3 pentru Pella, în setul al treilea. După ce l-a scos din concurs pe bulgarul Grigor Dimitrov, elvețianul Stan Wawrinka (224), fost număr 3 mondial, a fost depășit de italianul Thomas Fabbiano (133 ATP), scor 6-7, 3-6, 6-7. În rest, Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au calificat relativ ușor: 6-4, 6-3, 6-4 cu kazahul Mihail Kukușkin (77), respectiv,  6-1, 6-2, 6-3,cu argentinianul Horacio Zeballos (126 ATP).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.