Sport

Trei românce la Lyon

Ziarul de Vrancea
29 feb 2020 781 vizualizări

Ana Bogdan, direct pe tabloul principal, va fi urmată de Jaqueline Cristian și Irina Bara, care au trecut sita calificărilor * Arîna Sabalenka a câștigat turneul de la Doha

Sportivele Jaqueline Cristian (174 WTA) și Irina Bara (163) s-au calificat pe tabloul prinicipal al turneului de la Lyon, cu premii totale de 275.000 de dolari. Jaqueline a trecut în primul tur de spaniola Nuria Parrizas (213), scor 7-5 și 6-0 și a dispus clar în cel de-al doilea de belgianca Lara Saldern (291), scor 6-3, 6-0. Irina Bara s-a impus în fața jucătoarei franceze Audrey Albie (363), scor 7-5, 6-0. Apoi a urmat o adversară mai dificilă, sportiva bulgară Isabella Șinikova (184), pe care Irina a depășit-o cu scorul de 7-6, 6-3, după 86 de minute. Ea n-a mai evoluat pe tabloul principal al unui turneu WTA din iulie trecut, de la Baltic Open, de la Jurmala (Letonia) unde a jucat în sferturi. Aflat la prima ediție, turneul de la Lyon face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 2-8 martie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de 251.750 dolari. Pe tabloul principal este acceptată direct Ana Bogdan (88 WTA) care va evolua în prima manșă cu Tereza Martincova din Cehia, locul 157 WTA. Irina Bara se va confrunta în primul tur contra unguroaicei Timea Babos (98), iar Jaqueline Cristian, împotriva australiencei Priscila Hon (130). Principala favorită a turneului din Franța este americanca Sofia Kenin (5 WTA), campioana de la Australian Open.

* Sportiva din Belarus Arîna Sabalenka a câștigat, sâmbătă, turneul de la Doha, al șaselea său trofeu la simplu. Sabalenka a învins-o în finală pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, scor 6-3, 6-3, într-o oră și 14 minute. Arina Sabalenka mai are în palmares cinci trofee la simplu.

Sabalenka, 21 ani, a câștigat primul ei turneu din 2020 în timp ce Kvitova, campioană la Dubai în 2018, nu a reușit să continue forma bună, demonstrată în semifinala cu Ashleigh Barty, nr. 1 mondial. Jucătoarea cehă are 27 titluri în palmares.

 

*Liderul ATP Novak Djokovic a câștigat, sâmbătă, turneul de la Dubai, învingându-l în finală pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-4. Pentru sârb este al cincilea trofeu la Dubai, după cele obținute în 2009, 2010, 2011 și 2013. Djokovic a înregistrat vicotrii în ultimele 21 de meciuri disputate.

*Spaniolul Rafael Nadal a câștigat, sâmbătă, turneul de la Acapulco, învingându-l în finală pe americanul Taylor Fritz, scor 6-3, 6-2. Este al 85-lea trofeu la simplu din cariera spaniolului și primul din acest sezon. Nadal s-a mai impus la Acapulco în 2005 și în 2013.

*Britanica Heather Watson (69 WTA), a câștigat turneul de la Acapulco, cu premii de 275.000 de dolari, al patrulea trofeu la simplu din cariera sa. Watson a învins-o în finală pe sportiva canadiană Leylah Fernandez, numărul 190 mondial, venită din calificări, scor 6-4, 6-7, 6-1, în două ore și 47 de minute. Precedentul trofeu al sportivei britanice data din 2016, când Watson s-a impus la Monterrey. Ea a mai câștigat în 2012 turneul de la Osaka și în 2015 turneul de la Hobart.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.