Sport

Trei puncte ca pâinea caldă

Ziarul de Vrancea
30 mar 2021 668 vizualizări

Asta își dorește echipa națională de fotbal a României în meciul care se dispută astăzi, la Erevan, contra Armeniei, contând pentru grupa J a preliminariilor europene a Cupei Mondiale 2022 *meciul va fi transmis în direct de ProX

După victoria muncită asupra Macedoniei de Nord, tricolorii întâlnesc astăzi la Erevan echipa Armeniei. Gazdele întâlnirii de astăzi au pornit grupa cu două victorii, adunând șase puncte în clasament, în timp ce tricolorii au doar trei. Lucru normal, din moment ce noi am întâlnit colosul german, în timp ce armenii au jucat cu Liechtenstein și Islanda, ultima fiind lipsită de o serie de titulari și aflată în declin de formă. De altfel, adversarii tricolorilor s-au chinuit în primul meci cu micuțul principat de Liechtenstein, pe care l-a învins cu 1-0 datorită unui autogol. Naționala armeană este condusă de un tehnician spaniol, Joaquin Caparros, care are o experiență importantă în „La Liga”printre echipele pregătire de acesta numărându-se Deportivo La Coruña, Granada, Osasuna iar, în perioade scurte, chiar și FC Sevilla. În staff-ul gazdelor se află și fostul fotbalist din R.Moldova, Denis Zmeu care a evoluat în Liga I, la FC Vaslui. El s-a afirmat ca preparator fizic, activând un timp la Politehnica Iași, iar de la Ararat Erevan a ajuns la națională. Paradoxal, Armenia a obținut acest start de campanie fără marea lor vedetă, Henrik Mhitarian de la AS Roma, accidentat. Singurul jucător legitimat într-un camponat puternic este atacantul Adamian, care nu prea joacă la echipa germană Hoffenheim.

Avem amintiri bune și rele de la meciurile cu Armenia, cinci la număr. Cea rea este din preliminariile Cupei Mondiale din 2006, când rezultatul de egalitate (1-1) înregistrat la Erevan, a însemnat, practic, ratarea calificării și demisia antrenorului Anghel Iordănescu la al doilea mandat. Sub conducerea lui Pițurcă tricolorii au câștigat cu 2-0 la Constanța. La Erevan, tricolorii au avut un debut culminant în preliminariile Mondialului rus, învinvingând în 2016 cu 5-0, cu Christoph Daum pe bancă. În retur, tricolorii s-au chinuit pe teren propriu și au câștigat cu 1-0 printr-un gol marcat în min. 90^4 de Maxim. A mai fost un amical în 2006, în Cipru, câștigat de ai noștri cu 2-0.

În privința tricolorilor, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că nu va renunța la stilul de joc ofensiv cu care ne-a obișnuit. Probabil că va ataca mai mult pe zona centrală, unde se pare că este punctul nevralgic al apărării armene.

Echipele probabile

Armenia: Iurcenko – Hambardzumian, Haroian, Calisir, Hovhanissian – Barseghian, Udo, Grigorian, Bairamian – Adamian, Briasco.

România: Niță – Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș, Bancu – Stanciu, Marin – Man, Tănase, Mihăilă – Pușcaș.

Arbitru: Andris Termainis (Letonia)      


CAS

Neînvinși și necalificați

Visul tricolorilor de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului European din Ungaria și Slovenia  s-a spulberat, în urma unei evoluții de ansamblu mai mult decât onorabile: 1-1 cu Olanda, 2-1 cu Ungaria și 0-0 cu Germania. În meciul cu echipa germană, tricolorii au început curajos, iar Mățan a trimis mingea în bara a doua la o fază similară cu golul marcat contra Ungariei. Nemții au pus hotărât stăpânire pe joc, iar Pașcanu și portarul Vlad au avut intervenții salvatoare.  În minutul 71, Oaidă a lovit mingea cu mâna în careu, când a respins un balon şutat dintr-o lovitură liberă şi arbitrul a dictat penalti. Nmecha a trimis balonul în bară de la 11 metri. În celălalt meci, Olanda a învins Ungaria, calificându-se alături de Germania în sferturile de finală. Echipa folosită de Adrian Mutu: Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu ('63-Drăgușin), Vlădoiu – Itu ('46 –Ciobanu), Dulca ('57 – Moruțan), Oaidă - Olaru, Ad. Petre ('76 – Oct. Popescu), Măţan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.