Sport

Trebuie OK de la FIFA

Ziarul de Vrancea
21 apr 2020 953 vizualizări

Secretarul general adjunct al FRF, face precizări asupra propunerii trăznite prin care Liga I, să se termine în Turcia

Secretarul general-adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a declarat, ieri,că el a propus soluția cu terminarea campionatului în Antalya, într-o videoconferință cu cluburile și oficialii LPF. Soluția propusă a fost a mea personală și nu este o poziție oficială a FRF. În momentul în care epuizăm toate variantele pentru a termina acest campionat pe teren să apelăm la o astfel de soluție”, a spus oficialul FRF, care a prezentat și argumente: secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Sănătății au avut intervenții, dar ulterior s-a văzut că au fost nuanțate cu privire la evenimentele sportive. Inclusiv ținând cont de ceea cea a spus președintele României, cu data de 15 mai, cu obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise și în mijloacele de transport, după care a completat să nu ne gândim la adunări publice sau la alte astfel de manifestări. „Având în vedere că premierul Olandei a spus că orice competiție sportivă este interzisă până la 1 septembrie, având în vedere că președintele UEFA a făcut propunerea și recomandarea către federațiile naționale să găsească toate soluțiile posibile, cu protejarea celor care participă, să termine competițiile pe teren. Și cel mai important aspect, având în vedere că există un contract încheiat între LPF și deținătorii de drepturi TV în care este stipulat foarte clar un număr de curse care trebuie livrate către aceștia pentru a putea încasa sumele de bani. Toate aceste situații cumulate m-au făcut să gândesc o astfel de soluție pe care să o pun în dezbatere cu președinții cluburilor de Liga I și cu reprezentantul deținătorilor de drepturi” a precizat Bodescu, precizând că această propunere este sub rezerva ca FIFA, prin regulamentul pe care îl are, să dea acceptul de a se juca meciuri din campionatul României pe teritoriul altui stat. „ Cluburile au propus să existe un acord cu jucătorii, prin care își dau acceptul să joace în astfel de condiții”, a declarat Bodescu, la ProX.

LPF a anunțat, miercuri, că într-o videoconferință cu reprezentanții celor 14 cluburi din Liga I și cu Bodescu reprezentant al FRF, s-a discutat o propunere ca eventualul final al competiției să se joace în Antalya. Liga a precizat că urmează ca propunerea să fie analizată juridic și că este “un plan de avarie”, opțiunea forului fiind ca sezonul să se încheie în România. După ce întrecerile sportive au fost oprite în martie din cauza pandemiei de coronavirus, din play-off-ul Ligii I mai sunt de jucat opt etape, iar din cel al play-out-ului, 12.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.