Sport

Transferuri pe bandă rulantă

Ziarul de Vrancea
15 apr 2019 496 vizualizări

In perspectiva participării în Liga Campionilor cu două echipe de handbal feminin, CSM București și CSM Râmnicu Vâlcea se întăresc la greu

România a rămas fără echipă în Liga Campionilor, fiind pentru prima dată în ultimele patru sezoane când nu va avea reprezentantă în turneul Final Four. CSM București a fost eliminată de Metz, în weekend-ul trecut, în sferturile de finală, dar în ultimii ani a contribuit cu o zestre importantă de puncte la coeficientul de țară în ierarhia EHF. România intră în ediția 2019-2020 din postura de ocupantă a locului II, motiv pentru care va avea cinci echipe în cupele europene. Mai mult, va „ataca” Liga Campionilor, foarte posibil, cu două echipe, cu CSM București și SCM Rm. Vâlcea. Cine va pierde titlul în Liga Națională va solicita un wildcard din partea Federației Europene de Handbal și are toate șansele să îl și primească în luna iunie. Interesant, ambele formații și-au alcătuit deja loturi pentru această competiție, inclusiv Vâlcea, grupare de la care s-au „scurs” mai greu informațiile.

Nu mai este un secret, CSM București a transferat nu mai puțin de nouă jucătoare pentru sezonul următor, aproape pentru fiecare post cel puțin câte o soluție: Denisa Dedu (portar), Itana Grbic (extremă stânga), Gabriela Perianu (inter stânga), Nora Mørk, Andrea Klikovac (interi dreapta), Laura Chiper, Carmen Martin (extreme dreapta), Crina Pintea (pivot), Linnea Torstensson (apărător). Primul „7” al echipei CSM București ar putea arăta astfel: Denisa Dedu (Jelena Grubisic) – Itana Grbic (Iulia Curea), Cristina Neagu, Andrea Lekic (Elizabeth Omoregie), Nora Mørk (Crina Pintea), Dragana Cvijic.

SCM Rm. Vâlcea a transferat la rândul ei șase jucătoare cu cotă bună în Europa, cu experiență la nivel de Liga Campionilor și Cupa EHF. Două fete sunt din naționala României, iar alte patru sunt în criteriile impuse de FR de Handbal. Mai mult, două handbaliste au jucat la Györ și au câștigat Liga Campionilor în ultimii doi ani, conform informațiilor care circulă în lumea handbalului. De menționat faptul că Vâlcea nu a anunțat oficial niciun transfer până la această oră.  Pe posturi, achizițiile echipei SCM Rm. Vâlcea sunt: Marta Zderic Batinovic (a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost în 2015 și titlul de campioană europeană cu Muntenegru în 2014) – portar); Kristina Liscevic (finalistă cu Esbjerg în acest sezon în Cupa EHF) – inter stânga; Mădălina Zamfirescu – centru; Mireya Gonzales (a câștigat Liga Campionilor cu Györ în 2018, iar în acest sezon joacă finala Cupei EHF cu Siofok), Ana Maria Dragut – interi dreapta.

S-a configurat Final Four

Semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin au fost decise, ieri,  prin tragere la sorți, Metz Handball – Rostov Don și Vipers – Györ ETO, partide care se vor juca în 11 mai la Turneul Final Four de la Budapesta. CSM București a ratat, după trei ani consecutivi, calificarea în “careul de ași”. În 11 mai se vor juca semifinalele, iar a doua zi sunt programate finalele, pentru medalia de bronz și câștigarea trofeului. CSM București, reprezentanta României în competiției a ratat calificarea la Turneul Final Four, fiind eliminată în sferturi de Metz Handball (26-31 și 22-23). Actuala deținătoare a Ligii Campionilor este Györ ETO.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.