Sport

Titlu cu repetiție pe Gruia

Ziarul de Vrancea
13 mai 2019 494 vizualizări

Cu Dan Petrescu revenit pe final, CFR Cluj a devenit pentru a doua oară campioană

Formația CFR Cluj a câștigat titlul de campioană a României pentru a cincea oară în istoria sa și pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CSU Craiova. Cu o etapă înainte de final, CFR Cluj are cinci puncte avans față de ocupanta locului II, FCSB. În minutul 11, Kelic l-a împins ușor  în careu pe Păun, iar arbitrul Ovidiu Hațegan a dictat penalti, transformat de Culio. În continuare, craiovenii au atacat mai mult, Dan Petrescu și-a pus echipa pe poziții defensive, iar portarul Arlauskis a avut câteva parade spectaculoase în fața lui Cristea, Fortes sau Mateiu. Înainte de decernarea medaliilor, Marcel Pavel a interpretat la tribuna aflată la mijlocul terenului aria “Nessun Dorma” din opera Turandot de Puccini  dar și melodia “We Are The Champions” a formației Queen. Jucătorii de la CFR au primit medaliile și tricourile de campioni din partea oficialilor LPF, apoi fiind premiați membrii stafului tehnic în frunte cu antrenorul Dan Petrescu. Trofeul pentru câștigarea Ligii I i-a fost acordat de vicepreședintele LPF, Robert Pongracz, căpitanului echipei Mario Camora. Festivitatea s-a încheiat cu șampanie, confetti și focuri de artificii. “Să câștigi campionatul de două ori nu este ușor, de când s-a făcut campionatul cu play-off nu a mai reușit nimeni asta. Acești băieți extraordinari merită felicitări. Mă bucur că am luat decizia să mă întorc, pentru că nu am fost sigur de ea. Dacă câștigi trofee, e clar că te bucuri. Meritul este al jucătorilor și al celor care au condus echipa înaintea mea. Edi Iordănescu a condus-o vreo două meciuri, Conceiçao marea majoritate, Alin Minteuan a avut și el cinci meciuri și eu am fost un fel de atacant care trebuia să finalizez ce au început ei. Trofeul ăsta trebuie împărțit cu ceilalați antrenori care au fost aici. Am fost un atacant, care trebuie să finalizeze ce au început alții, iar munca atacantului este cea mai grea. Cred că cel mai mare merit îl are Toni Conceiçao, care a condus echipa mult timp. Cred că e prima oară când o echipă care ia campionatul a avut patru antrenori”, a spus antrenorul clujean. În privința ultimului meci, Dan Petrescu a specificat că o serie de jucători vor primi vacanță imediat. “Dar în același timp mă voi gândi să mergem să câștigăm și meciul următorcu FCSB, vrem să terminăm campionatul cu fruntea sus, după care trebuie să vedem cum să facem niște achiziții bune și să reușim să ajungem cât mai departe în cupele europene. Obiectivul este să ajungem ori în Champions League, ori în Europa League”, a precizat el.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.