Sport

Baschetbalistul focșănean David Antonescu, noua achiziție pentru CS Dinamo București

Ziarul de Vrancea
1 aug 2023 1383 vizualizări
Tânărul baschetbalist focșănean David Antonescu se întoarce în România conform informațiilor făcute publice de site-ul baschet.ro și va juca pentru Dinamo București.Foto:baschet.ro
Tânărul baschetbalist focșănean David Antonescu se întoarce în România conform informațiilor făcute publice de site-ul baschet.ro și va juca pentru Dinamo București.Foto:baschet.ro

Știrea momentului în baschetul românesc anunță revenirea în țară a baschetbalistului focșănean David Antonescu. Cu un viitor promițător în fața sa, David Antonescu a luat o decizie curajoasă acum doi ani și și-a continuat cariera în Spania, la Real Betis Baloncesto. Revenirea lui în România a fost anunțată de Sabin Gherdan, agentul sportivului, care a confirmat că David Antonescu urmează să joace pentru CS Dinamo București în sezonul 2023-2024. Transferul a fost anunțat oficial pe site-ul baschet.ro și reprezintă o decizie importantă atât pentru cariera sportivă a tânărului baschetbalist focșănean, cât și pentru viitoarele performanțe ale clubului bucureștean.

David Antonescu, născut pe 28 august 2004, a parcurs o ascensiune impresionantă în baschetul românesc, dezvoltându-și abilitățile de joc la Liceul cu Program Sportiv Focșani (LPS Focșani). Aici, tânărul baschetbalist și-a etalat talentul, evoluând în competițiile U16 și U18 și făcându-și apariția chiar și în echipa de seniori sub îndrumarea profesorului Mihai Petruț, în cadrul unui meci din Cupa României, în stagiunea 2018-2019. De asemenea, el a avut o contribuție semnificativă pentru echipa de baschet vrânceană în 40 de partide disputate între anii 2019 și 2021.

Cu un viitor promițător în fața sa, David Antonescu a luat o decizie curajoasă acum doi ani și și-a continuat cariera în Spania, la Real Betis Baloncesto. Acolo a făcut parte din academia clubului, deși acesta a retrogradat din liga ACB la finalul sezonului respectiv. Experiența acumulată în cadrul academiei a fost una importantă pentru dezvoltarea sa ca jucător.

În luna februarie a acestui an, tânărul baschetbalist a fost împrumutat la CSO Voluntari, echipă cu care a participat la Final 8-ul Cupei României, demonstrându-și încă o dată abilitățile și în cadrul competițiilor interne.

Revenirea baschetbalistului focșănean David Antonescu în România a fost anunțată de către Sabin Gherdan, agentul sportivului autohton, care a confirmat transferul la CS Dinamo București. Clubul bucureștean, sub conducerea lui Sotiris Manolopoulos, își consolidează astfel lotul pentru noul sezon și speră să obțină rezultate remarcabile.

David Antonescu se alătură unui grup de jucători talentați, precum Alexandre-Christian Maticiuc, Zarko Djuric și Strahinja Jovanovic, alături de care va forma o echipă puternică, capabilă să facă față oricăror provocări din cadrul competițiilor interne și internaționale.

De asemenea, vestea bună este că jucătorii Andrei Mandache, Ștefan Grasu, Sasha Son, David Pătru, Luca Alexandru și Alexandru Moroșanu rămân în echipa Dinamo și în sezonul viitor. Această continuitate în lot îi oferă echipați avantajul de a fi bine conectată, ceea ce poate contribui la o colaborare mai bună pe teren și la obținerea unor rezultate de succes.

Cu toate aceste informații în vedere, fanii baschetului din România așteaptă cu nerăbdare începerea noului sezon pentru a-i vedea pe cei mai buni jucători în acțiune și pentru a urmări evoluția echipei CS Dinamo București sub bagheta noului antrenor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.