Sport

Te enervezi și câștigi

Ziarul de Vrancea
26 iun 2018 519 vizualizări

 Mihaela Buzărnescu a făcut din nou show sportiv și verbal în turul II la Eastbourne * ea a înjurat pe românește, pe arbitra partidei și pe sine însăși, dar a întors scorul în meciul cu olandeza Kiki Bertens, de la 3-6, 2-5 * Mihaela va juca în turul următor cu lituanianca Jelena Ostapenko

Mihaela Buzărnescu (28 WTA) a făcut un nou meci excelent, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Eastbourne. Ea a învins-o, marți, cu scorul de 3-6, 7-6, 6-3, pe olandeza Kiki Bertens (20 WTA), calificându-se în optimile de finală. Românca a fost condusă cu 3-6 și 2-5 cu două break-uri, dar s-a impus după un meci epuizant, de două ore și 40 de minute. Mihaela Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, în care a înjurat "a la Nick Kyrgios", în românește. Buzărnescu a controlat startul partidei, dar a greșit enorm apoi, înclusiv din poziții ideale, în primul set, pe care l-a cedat de la 3-1 și 45-15, pe serviciul olandezei. Nervoasă pentru propriile nereușite și certându-se non-stop pe ea însăși, jucătoarea română a scăpat meciul din mână. De la mingea de 4-1, ea nu a mai câștigat niciun game până la finalul setului. Setul secund a fost unul în care jucătoarea română a avuit o revenire incredibilă. Condusă cu  2-5  cu două break-uri, Buzărnescu a câștigat ea patru jocuri la rând și a ratat o minge de set, la 6-5. însă a egalat scorul la seturi în tie-break. Mihaela Buzărnescu a început cu break setul decisiv, într-un game lung, dar munca depusă a risipit-o imediat, pierzându-și propriul serviciu. Cu "proasto" sau "hai Mihaela" strigat aproape după fiecare minge greșită, românca a câștigat trei jocuri la rând de la 1-2. La scorul de 4-3, Buzărnescu a avut câteva ieșiri dure la adresa arbitrei, care a intervenit la o minge și a dictat aut împotriva sportivei române. Buzărnescu a pornit o avalanșă de înjurături și apostrofări în limba română la adresa arbitrei de scaun, care nu a reacționat. Jucătoarea de pe locul 28 a câștigat acest game  lung, pe propriul serviciu, apoi a făcut break și a încheiat meciul, cu 6-3. În faza următoare, ea va evolua cu letona Jelena Ostapenko (12 WTA), care a trecut în manșa a doua de Kaia Kanepi din Estonia (44 WTA) cu scorul de 6-3, 7-5. Buzărnescu a mai jucat o dată cu Ostapenko, în turul al II-lea la Doha, în februarie, când românca s-a impus scurt, cu 6-1, 6-3. Alte rezultate înregistrate la Eastbourne: Danielle Collins (SUA) – Carla Suarez (Spania) 6-2, 6-4; Arîna Sabalenka (Belarus) – Julia Goerges (Germania) 1-6, 6-4, 6-4; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-1, ab; Barbora Strycova (Cehia) –Donna Vekic (Croația) 6-1, 6-4; Elise Mertens (Belgia) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-1, 6-1; Petra Kvitova (Cehia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 7-5, 6-3; Anastassija Sevastova (Letonia) – Heather Dart (Marea Britanie) 6-3, 6-4; Agnieszka Radwasnka (Polonia) – Daria Gavrilova (Australia) 5-7, 7-6, 6-0; Daria Kasatkina (Rusia) – Alison van Uytvank (Belgia) 5-7, 6-4, 6-1; Johanna Konta (Marea Britanie) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-1, 6-3;  Angelique Kerber (Germania) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-3, 6-3.

* Cinci românce au intrat ieri în focul calificărilor pentru cel mai prestigios turneu de tenis, cel de pe iarba de la Wimbledon, iar trei dintre ele merg mai departe: Alexandra Dulgheru (126) a trecut de Holly Fisher (fără clasament) cu 6-0, 6-1.  Elena Ruse (197) a învins-o cu 3-6, 6-4, 6-1 pe Alexandra Cadanțu (253), iar Irina Bara (155) a câștigat cu 6-4, 6-2 partida cu britanica Tara Moore (294). În afară de Cadanțu, a mai părăsit calificările și Jaqueline Cristian (205), care a pierdut la o sportivă net superioară, australianca Arina Rodionova (122), care va juca în turul următor cu Elena Ruse. Alexandra Dulgheru va evolua cu chinezoaica Lu Jing-jing (188), iar Irina Bara, cu elvețiana Connie Perrin (159).

* Tenismenul Marius Copil (95 ATP) s-a calificat în turul al doilea al turneului de 250 de puncte din Antalya. El l-a învins în prima manșă, cu scorul de 6-4, 7-6, pe turcul Cem Ilkel (247 ATP), beneficiar al unui wild card, într-o oră și 14 minute. În faza următoare, românul va evolua cu al doilea favorit, Damir Dzumhur din Bosnia-Herțegovina (30).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.