Sport

Tânărul șahist Adelin-Ștefan Dăscălescu de la CSM Focșani 2007 un loc 2 și un loc 6 la Festivalul „Șah în școală - Ploiești Shopping City”

Ziarul de Vrancea
15 iun 2023 1043 vizualizări

Duminică pe data de 11 iunie 2023 la Ploiești Shopping City dinmunicipiul Ploiești, s-a desfășurat competiția de șahrapid denumită Festivalul „Șah în școală - Ploiești Shopping City”. La această întrecere șahistă au luat startul un număr total de 143 jucători de șah copii și juniori dintre care unii legitimațila secții de șah ale unor cluburi din România(CS Universitar Ploiești, CSM Ploiești, CS Gambitul Damei Ploiești, CSM Focșani 2007, Wisconsin Sport Club Târgoviște, CSȘ Nr. 2 București, CS Voința Satu Mare, CS Șah Club Galați, CS Logic 64 Brașov, Clubul Central de Șah București, Asociația Club Sportiv Școala de Șah Moti Drobeta Turnu Severin, ASC Orașelul Copiilor București, ACSS Voința Buftea, ACS Șah Chindia Târgoviște, ACS Pheonix Buzău, ACS Oxygen București și AC de Șah Alfil Pitești)dar separat și jucători nelegitimați începători din diverse școli și grădinițe din municipiul Ploiești și din vecinătatea sa.

Organizarea a fost asigurată prin colaborarea dintre Ploiești Shopping City, Grupul Observatorul Prahovean, AJ Șah Prahova și CS Universitar Ploiești în cadrul proiectului național denumit generic „Șah în Școală”.

Competiția s-a desfășurat în cadrul a 4 grupe de joc astfel:

Competiția s-a desfășurat în sistem open elvețianpe parcursul a 6 runde de joc, celor mai bine clasați în clasamentul final dar și pe categorii de vârstă organizatorii le-au acordat diplome, cupe, medaliiprecum și premii în bani sau alte materiale șahiste.

La această întrecere șahistă, de la CSM Focșani 2007,a participat și Adelin-Ștefan Dăscălescu (junior la categoria de vârstă sub 14 ani) în cadrul grupei de joc Turneul A, unde a acumulat un total de 4 puncte din cele 6 partide jucate.

Astfel el a ocupat locul 6 în clasamentul general și deasemenea a fost premiat ocupând locul 2 în clasamentul special întocmit pentru jucătorii elevi din clasele V-VI .

Pe primele 3 locuri în cadrul acestei grupe s-au clasat în ordine: Cristian-Ștefan Șerban (junior U18) de la CS Universitar Ploiești cu 5,5 puncte,Cosmin Tănăsie (junior U14) de la ACS Oxygen București cu 5,5 puncte și Alexandru Ioan Constantinoiu (junior U12) de la CSM Ploiești cu 4,5 puncte.

Informații și fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu președintele CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.