Sport

Surpriză plăcută de la vecini

Ziarul de Vrancea
22 sep 2021 708 vizualizări

Deoarece Ungaria a renunțat la organizarea turneului final al FedCup, România va juca și anul viitor în calificări

*România va juca și în 2022 în calificările pentru Turneul Final al Billie Jean King Cup, în urma unei decizii a Federației Internaționale de Tenis (ITF). Echipa tricoloră retrogradase în Grupa I a Zonei Euro-africane, după ce a pierdut, în aprilie, la Cluj, cu 1-3, întâlnirea cu Italia, contând pentru play-off-ul Billie Jean King Cup.

Federația Internațională de Tenis a decis ca echipa națională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Cupei Billie Jean King (noul nume sub care se desfășoară Fed Cup) și să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul următoarei perioade. Astfel, Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final Cup Budapesta, în luna noiembrie 2021, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea acestei competiții la Praga.

În aceste condiții, Ungaria, care era calificată la turneul final ca țară gazdă, a părăsit competiția, locul ei fiind luat de Canada. Echipa nord-americană trebuia să joace în anul 2022 în calificările Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.

Pentru că era o situația fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, în calitate de echipă clasată cel mai bine în ierarhia competiției dintre cele care au pierdut în play-off-ul din aprilie 2021.

* Nicholas Ionel (474 ATP) s-a calificat în sferturile turneului challenger de la București Trofeul Țiriac-Năstase. Românul l-a învins în turul doi pe rusul Teimuraz Gabașvili (273 ATP), scor 6-3, 6-3, într-o oră și 33 de minute. Gabașvili, ajuns azi la 36 de ani, a avut cea mai bună clasare din carieră în 2016 (43 ATP). În primul set, românul, care a servit mai bine decât adversarul său, a condus permanent (2-0, 4-1, 4-3, 6-3). În actul secund, Gabașvili a avut 1-0 și 3-2, dar Nicholas Ionel a câștigat patru game-uri la rând, setul și meciul. În sferturi, Ionel îl va înfrunta pe cehul Jiri Lehecka 195 ATP), care a dispus cu 6-1, 6-2 de Dragoș Mădăraș (Suedia).

* Mihaela Buzărnescu a eliminat-o pe Andreea Prisăcariu, venită din calificări, în optimile de finală ale turneului ITF de la Valencia, cu premii de 80.000 de dolari. Buzărnescu s-a impus cu scorul de 6-0, 6-1, în 56 de minute. Tot ieri, Irina Bara (113 WTA) a a ajuns în sferturi trecând în optimi de sportiva franceză Chloe Paquet (167) ,scor 4-6, 6-4, 6-4, în două ore și 42 de minute. Mihaela Buzărnescu o va întâlni în faza următoare pe Andrea Gamiz (Venezuela), iar Irina Bara va juca împotriva câștigătoarei meciului Seone Mendez (Australia,226) – Leyre Romero (Spania. 564)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.