Sport

Suporteri fără minte

Ziarul de Vrancea
17 oct 2018 563 vizualizări

România riscă să joace și  meciul cu Lituania din cauza comportării fanilor în meciul cu Serbia

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, ieri că naționala României riscă să joace cu porțile închise la următorul meci pe teren propriu după ce UEFA a deschis o procedură disciplinară invocând scandări rasiste la partida cu Serbia. „Cu siguranță după scandările rasiste care au fost pe stadion, e un risc foarte mare să jucăm cu porțile închise.  Și nu e conștientizat de cei implicați în astfel de acțiuni. De multe ori nu se gândesc că la meciul cu Muntenegru poate altul era rezultatul dacă am fi jucat cu spectatori. Vorbim și de niște sancțiuni finaciare, și de unde îi tai? îi tai din zona de dezvoltare, asta înseamnă că nu mai putem să investim în infrastructură sau competiții noi. De asta i-aș invita pe cei implicați să se potolească. Să se gândească la repercusiuni. Acum așteptăm comisia disciplinară, ne dorim să nu mai fim în același caz, ca în meciul cu Muntenegru”, a declarat Burleanu la Casa Fotbalului. UEFA a anunțat, marți, că a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Serbia, care a avut loc la 14 noiembrie, pe Arena Națională. Acuzațiile reținute de UEFA sunt folosirea de torțe, comportament rasist (bannere și scandări) și invadarea terenului de către suporteri. Cazul va fi analizat la 25 octombrie de Comisa de Disciplină a forului de la Nyon.

În altă ordine de idei, Burleanu, a afirmat că suma pe care o primește în urma calificării echipei naționale de tineret la Campionatul European este una nesemnificativă. „Financiar e o sumă nesemnificativă, dar nu acesta este aspectul la care trebuie să ne uităm la o asemenea calificare. E sub, 500.000 de euro, astea sunt sumele. Dar noi nu ne vom uita niciodată la aceste bonusuri financiare, se vor duce la jucători și staful tehnic. Pe noi ne interesează faptul că în urma acestor performanțe poți crește mult mai ușor. Dacă eram calificați la fiecare ediție poate nu am mai fi simțit această emoție”, a declarat Burleanu.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.