Sport

Start pe plaiurile Ligii I

Ziarul de Vrancea
26 feb 2020 875 vizualizări

FC Botoșani – FCSB este cel mai așteptat meci din play-off, Hermannstadt – Chindia este partida cea mai crâncenă din subsol

Astăzi, zi măreață în fotbalul românesc. Începe „sezonul neregulat” Ligii I, iar gluma are un sâmbure de adevăr pentru că, într-adevăr, faza play-off/out nu poate fi deloc „regulată” din cauza diferenței de efectiv între cele două mini-campionate. În play-off, datorită mult-hulitei înjumătățiri, clasamentul este echilibrat cu un avantaj pentru CFR Cluj, de trei puncte față de Craiova și (surpriză!) FC Botoșani, un avantaj prea mic față de diferența de valoare între trupa europeană a lui Dan Petrescu și restul competitoarelor. Dacă CFR Cluj și principala (teoretic) următoare, Universitatea Craiova, sunt favorite în meciurile cu Astra, respectiv, Gaz Metan, meciul care stârnește vorbe și ipoteze se dispută la Botoșani. Se vorbește foarte mult de „prietenia” dintre Gigi Becali și Valeriu Iftime ot Bot‘șăni și tot ceea ce putem spera este ca aceste scenarii holly(bolly)woodiene să se infirme. Oricum, dacă gazdele câștigă, FCSB își poate lua adio de la visul titlului. Și poate de la reprezentarea europeană.

În play-out, lucrurile sunt complicate. În afară de Viitorul, Dinamo și Sepsi toată lumea este angrenată în zona cu bucluc. Dacă Academica are palide speranțe la Dinamo (cu tot jocul ultradefensiv al lui Ilie Poenaru, care a dat rezultate, dacă FC Voluntari are și mai puține îm bârlogul unui Hagi mânios de ratarea play-off-ului, Iașul, cu Rednic în frunte, se duce cu speranțe în Secuime, deși Poli n-a câștigat niciodată de când se confruntă cu Sepsi pe prima scenă. În aceste condiții, meciul de la Sibiu este derbiul necăjiților. Cine câștigă, evadează un pic. Nu câștigă niciuna, se bucură Politehnica și Academica.

Programul etapei I, (28 februarie – 2 martie)

Play-off: FC Botoșani – FCSB (sâmbătă,ora 20:30), Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș (duminică, 19:15), CFR Cluj – Astra Giurgiu (luni, 20:30). Clasament de pornire: 1. CFR – 26 p; 2. Craiova – 23 p; 3. FC Botoșani- 23 p; 4.FCSB – 22 p; 5.Mediaș -22 p; 6.Astra – 21 p.

Play-out: Sepsi Sfântu Gheorghe – Politehnica Iași (vineri, 18:00), Dinamo – Academica Clinceni (vineri, 20:30), FC Viitorul – FC Voluntari (sâmbătă, 17:30), FC Hermannstadt – Chindia Târgoviște (luni, 18:00). Clasament de pornire: 1.Viitorul – 20 p; 2. Dinamo – 17 p: 3.Sepsi – 17 p; 4. Hermannstadt – 13 p; 5. Chindia – 13 p; 6. Iași – 11 p; 7. Clinceni – 11 p; 8. Voluntari -10p.

Toate partidele vor fi transmise pe canalele Look, Digi și Telekom.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.