Sport

Start pe „Olimpico”

Ziarul de Vrancea
9 iun 2021 705 vizualizări

*Turcia – Italia, primul meci al „Euro2020” astăzi, la Roma, de la ora 22:00, transmis în direct de ProTV

Turneul final al Campionatului European 2020 se va deschide astăzi pe stadionul „Olimpico” din Roma cu partida dintre Italia și Turcia, contând pentru grupa A, din care mai fac parte Elveția și Țara Galilor. Cvadruplă campioană mondială, „squadra azzura”, revine la un turneu final după ce a ratat incredibil participarea la Cupa Mondială din Rusia, în 2018, o veritabilă tragedie națională în „Cizmă”.Italia are un titlu continental în palmares, obținut în 1968, dar și două finale, în 2000 și 2012. De partea cealaltă, Turcia este la a cincea sa participare la un turneu final european, cel mai bun rezultat fiind semifinala din 2008. Selecționerul Roberto Mancini a construit o echipă tânără, atractivă și exuberantă, începe turneul final cu ambiția de a ajunge în finala de la Londra. Italia este neînvinsă de 27 de meciuri, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul test confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

Mijlocașul Marco Verratti (PSG), o piesă cheie a echipei antrenate, nu va putea juca în meciul cu Turcia, din cauza unei accidentări, dar se speră în recuperarea sa pentru a doua partidă din grupă, cea cu Elveția..


Italia va avea o misiune dificilă contra Turciei, o echipă talentată și încăpățânată, care a impresionat în meciurile grele. Turcia a luat patru puncte în două meciuri contra campioanei mondiale Franța în preliminarii, iar apoi a învins Olanda în calificările pentru Cupa Mondială din 2022 (4-2), obținând rezultate de egalitate cu Germania și Croația (3-3). Contrar a ceea ce ar putea lăsa să se creadă din aceste rezultate, forța echipei Turciei este dată de apărare, care a încasat doar trei goluri în zece partide în preliminarii.Antrenorul Șenol Guneș a condus echipa Turciei la cea mai mare performanță din istoria sa, bronzul la Cupa Mondială din 2002, iar acum speră să realizeze o performanță similară la turneul european. Play-makerul echipei este Hakan Calhanoglu (AC Milan), compartimentul ofensiv fiind susținut și de atacantul „veteran” Burak Yilmaz (35 ani), campion al Franței în ultimul sezon cu Lille. Italia nu a pierdut niciodată în fața Turciei în zece partide anterioare, în toate competițiile, obținând șapte victorii. Echipele probabile:

Turcia: Cakîr – Celik, Demiral, Soyuncu, Meraș - Tugan, Okay – Karaman, Yazici, Calhanoglu – Burak Yilmaz.

Italia: Dommarumma – Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Chiesa, Immobile, Insigne.

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.