Sport

Spre un duel Halep-Andreescu

Ziarul de Vrancea
13 ian 2022 838 vizualizări

Jucătoarele noastre și-au aflat primele adversare la Australian Open, la fel ca și controversatul lider mondial Novak Djokovic * prăpăd printre favorite la Sydney

Jucătoarele noastre fruntașe și-au aflat adversarele din primul tur al Australian Open. Simona Halep (15 WTA) va evolua cu poloneza Magdalena Frech (105 WTA), conform tragerii la sorți de joi.Dacă va trece de Frech, Simona o va întâlni în turul secund pe brazilianca Beatriz Haddad (88 WTA) sau o jucătoare venită din calificări. În turul trei, Halep ar putea evolua contra britanicei Emma Răducanu, care joacă în primul tur cu americanca Sloane Stephens. Sorana Cîrstea (38 WTA) va evolua în runda inaugurală cu sportiva cehă Petra Kvitova (21 WTA), pe care a eliminat-o anul trecut la Melbourne, în turul II. Gabriela Ruse (82 WTA) va da piept cu italianca fJasmine Paolini (locul 52), franțuzoaica Ocean Dodin (96 WTA) va fi adversara Irinei Begu (58 WTA), iar Jaqueline Cristian (73 WTA) o va întâlni pe belgianca Greet Minnen (84 WTA). Pe tabloul principal de simplu ar putea ajunge și Irina Bara, dacă va câștiga meciul cu sportiva bulgară Viktoria Tomova, din ultimul tur al calificărilor, meci care va avea loc astăzi. Numărul 1 mondial, Ashletigh Barty, va evolua contra unei jucătoare venită din calificări, în timp ce japoneza Naomi Osaka, și deținătoarea trofeului, o va întâlni pe sportiva din Columbia, Camila Osorio.

Deși decizia autorităților australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în țară a lui Novak Djokovic nu a apărut, avocații jucătorului depunând, noi documente în acest caz, la tragerea la sorți a turneului masculin Australian Open, Djokovic , cap de serie numărul 1, a fost programat în primul tur cu compatriotul său din Serbia, Miomir Kecmanovic (77 ATP).

* Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, a doua favorită, a fost învinsă de rusoaica Daria Kasatkina, cu 4-6, 4-6, ieri, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Sydney,. Kasatkina va juca în penultimul act contra altei reprezentante a Spaniei, Paula Badosa, cap de serie numărul cinci, care a câștigat duelul cu campioana olimpică Belinda Bencic cu 7-6,3-6, 6-3. Estona Anett Kontaveit, a patra favorită, a profitat de abandonul tunisiencei Ons Jabeur (cap de serie numărul șapte), după primul set, câștigat cu 6-4. Jabeur a acuzat joi dureri la spate, după ce ieri afirmase că are probleme la cot și nu se află la sută la sută din capacitate înaintea Australian Open Campioana en titre de la Roland Garros, cehoaica Barbora Krejcikova, a dispus de Caroline Garcia (Franța), cu 6-0, 6-2.

* Trei jucătoare americane de tenis, Cori Gauff, Alison Riske și Madison Keys, s-au calificat, ieri, în semifinalele turneului WTA 250 de la Adelaide. Gauff, a treia favorită, a dispus de croata Ana Konjuh cu 6-3, 6-4, iar în penultimul act o va înfrunta pe conaționala Madison Keys, care a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune în fața rusoaicei Ludmila Samsonova, cap de serie numărul opt, 6-3, 3-6, 6-3. Alison Riske a beneficiat de abandonul compatrioatei Madison Brengle, la scorul de 3-3, următoarea sa adversară fiind slovena Tamara Zidansek, a patra favorită, care a câștigat disputa cu americanca Lauren Davis la mare luptă, în două tiebreak-uri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.