Sport

Sporturi stranii pe care poți paria online

Ziarul de Vrancea
25 apr 2023 657 vizualizări

Pariurile sportive nu înseamnă doar fotbal, baschet, tenis și alte sporturi foarte populare, ci cuprinde o întreagă gamă de sporturi printre care sunt și unele mai puțin obișnuite despre care urmează să facem și noi referire în cadrul acestui articol.

Activitatea de pariuri sportive a devenit una dintre cele mai populare pentru că oamenii caută o formă de distracție. Dacă în urmă cu mai mulți ani puteai paria doar pe cele mai cunoscute sporturi, în zilele noastre lucrurile s-au dezvoltat enorm și totul datorită apariției nenumăratelor sporturi și dorinței publicului de a paria pe sporturi stranii.

Un merit pentru care există o gamă variată de piețe de pariere îl au casele de pariuri online. Acestea oferă acum posibilitatea de a urmări în direct foarte multe competiții din sporturi precum curling, Jai Alai, skanderbeg și multe altele. Aceste sporturi și multe altele fac parte din lista de sporturi oferite de Mr Bit pariuri sportive, unul dintre operatorii online care activează legal în țara noastră. Prin intermediul platformei se pot plasa bilete atât în regim pre-live, cât și live, datorită numărului impresionant de opțiuni de pariere.

Care sunt cele mai ciudate sporturi pe care pot paria românii:

Curling

Scoția este țara care a recunoscut pentru prima oară cluburile de curling, iar conform primelor dovezi tot aici și în Țările de Jos s-ar fi jucat primele meciuri. Cu toate acestea, secolul 19 a fost unul de cotitură pentru acest sport, deoarece SUA l-a adoptat și în 1830 a deschis primul club din lume, apoi Elveția și Suedia au adoptat și ele curlingul pentru că sunt țări cu tradiție în sporturile de iarnă.

Curling este un sport care se practică pe o suprafață de gheață, unde jucătorii implicați lansează pe rând pietre din granit cu scopul de a atinge ținta cunoscută drept „casă”. Jucătorii au nevoie de o piatră, mătură, pantaloni, ghete de curling și cronometru. Primul eveniment oficial a avut loc în 1924, iar în 1932, 1958 și 1992 a fost sport olimpic demonstrativ. Abia în 1998 a fost adăugat oficial în lista de sporturi olimpice.

Jai Alai

Unul dintre cele mai celebre sporturi despre care probabil că nu ai auzit este Jai Alai. Inventat în secolul 14 în Țara Bascilor, în prezent cartierul general s-a mutat în Miami, Florida. Pentru a putea practica sportul ai nevoie de o minge, coș special făcut din răchită denumit „cesta” și un perete.

Serafim Baroja este omul responsabil cu numele. În 1875 el a dat numele de Jai Alai jocului și care tradus înseamnă „festival vesel”. Într-un timp foarte scurt a devenit popular și se joacă pe alte continente, cu precădere poate fi întâlnit în țări din America Latină. Însă, jocul este extrem de dezvoltat și în câteva țări europene, dar cel mai mult în Spania și Franța, unde este practicat de femei și bărbați de toate vârstele.

Skanderbeg

Un sport de forță pentru bărbați și femei, presupune întrecerea între doi participanți. Aceștia trebuie să întindă mâna pe masa special concepută încât coatele să fie fixate în plan orizontal. Câștigă acela care împinge brațul adversarului până în momentul în care dosul palmei atinge obiectul special amplasat pe masă.

În prezent sunt organizate competiții la nivel național și internațional, însă nu a devenit sport olimpic. Istoria Skanderbeg-ului datează din Egiptul Antic, unde conform cercetătorilor s-a găsit o pictură ce înfățișează o luptă de brațe într-un mormânt egiptean. Pictura datează din anul 2.000 înainte de Hristos, însă specialiștii susțin că numele sportului a dat după eroul albanez Gerge Kastrioti cunoscut sub numele de Skanderbeg. Acesta este omul care a declanșat lupta de eliberare a albanezilor de sub dominația otomană în anul 1444 și care ulterior a deceda la vârsta de 62 de ani, în 1468.

Când vine vorba despre pariuri sportive nu totul se reduce la fotbal, tenis și baschet pentru că există foarte multe sporturi despre care probabil ai auzit mai puțin. Trei dintre aceste sporturi mai puțin cunoscute ți le-am prezentat mai sus, însă lista este foarte mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.