Sport

Sorți pentru Flushing Meadows

Ziarul de Vrancea
22 aug 2019 810 vizualizări

Patru jucătoare române și Marius Copil joacă pe tablourile principale la US Open, iar Ana Bogdan și Gabriela Ruse se află în ultimul tur de calificări * meciul legendelor în primul tur al turneului feminin: Serena Williams -Maria Șarapova * Monica Niculescu, alături de Margarita Gasparian, s-a calificat în finală la Bronx

Ieri au avut loc tragerea la sorți a tabloului principal la US Open. Simona Halep, considerată a fi favorita nr. 4, va juca în primul tur cu o sportivă din calificări. În urma tabloului stabilit, Simona Halep (4 WTA) se poate duela în turul al treilea cu compatrioata Sorana Cîrstea. De asemenea, în optimi, constănțeanca o poate înfrunta pe Bianca Andreescu, canadiana de origine română ajunsă pe locul 14 WTA. Pe tabloul principal feminin de la US Open și-au asigurată prezența alte trei jucătoare din România. Sorana Cîrstea (106 WTA) o va întâlni în primul tur pe Katerina Siniakova (38 WTA), în timp ce Mihaela Buzărnescu (136 WTA) va avea parte de un debut împotriva sportivei din Germania, Andrea Petkovic (89 WTA). De asemenea, Monica Niculescu (105 WTA) se va duela în primul tur cu Daiana Iastremska (33 WTA). La masculin, Marius Copil, locul 96 ATP, îl va întâlni în primul tur pe francezul Ugo Humber (62 ATP)

În urma tragerii la sorți pentru stabilirea meciurilor de pe tabloul principal de la US Open, Serena Williams (8 WTA, 37 de ani) și Maria Șarapova (87 WTA, 32 de ani) se vor duela în primul tur al ultimului turneu de Grand Slam al anului. Ambele jucătoare sunt fostecampioane la US Open. Maria Șarapova a câștigat titlul la Flushing Meadows la ediția din 2006, în timp ce Serena Williams are șase astfel de distincții în palmares, în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 și 2014. Serena Williams și Maria Șarapova s-au mai întâlnit în 21 de ocazii, iar sportiva din Statele Unite ale Americii conduce autoritar, având 19 victorii în fața rusoaicei și doar două înfrângeri. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în 2016, în sferturile de finală de la Australian Open, când Williams s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-1. Duelul ar fi trebuit să se repete la ediția din 2018 a Roland Garros, însă Williams a abandonat chiar înaintea duelului cu Șarapova. Cele două vedete din tenisul feminin s-au mai întâlnit în finale la toate celelalte trei turnee de Mare Șlem (Australian Open, Roland Garros și Wimbledon), însă confruntarea nu a avut loc niciodată la US Open. Turneul de la US Open se dispută în perioada 26 august-8 septembrie.Așadar, patru românce pe tabloul principal și încă două cu speranțe din turneul de calificare.Gabriela Ruse (178 WTA) a fost prima româncă ajunsă în ultimul tur de calificări, după ce a învins-o sever cu 6-3, 6-1 pe italianca Jasmin Paolini (117 WTA). Gabi va avea o sarcină relativ ușoară în ultimul tur de calificări, unde se va întâlni cu chinezoaica Wang Xinyu, fără clasament și în vârstă de 17 ani. Aceasta, însă, a trecut de două adversare experimentate, precum Barbara Haas (Germania) și Olga Govorțova (Kazahstan). Și Ana Bogdan (147 WTA) s-a calificat în turul III, în fața unei adversare hotărâte, australianca Ellen Perez (164), care, după ce a pierdut primul set cu 4-6, s-a agățat de cel de-al doilea. Ellen a câștigat primele două game-uri, dar Ana a revenit rapid a avut șanse de a câștiga cu 6-3. S-a ajuns la tie-break, început mai bine de australiancă, care a condus cu 4-2. Ana a venit din urmă și a câștiga. Ea va juca împotriva învingătoarei din partida Xu Shilin (China, 215) și rusoaica Varvara Flink (148).

*Mihaela Buzărnescu (136 WTA) a ratat, miercuri, calificarea în sferurile de finală ale turneului de categorie WTA International de la Bronx-New York. Jucătoarea română a fost învinsă, cu scorul de 6-1, 3-6, 3-6, de către rusoaica Anna Blinkova (93 WTA), prezentă pe tabloul principal al competiției ca lucky loser. Mihaela Buzărnescu a dominat primul set al partidei, rusoaica reușind să câștige un singur game în fața româncei, însă, în setul secund și în cel decisiv, rusoaica a revenit și a reușit să întoarcă scorul în favoarea ei, eliminând-o pe sportiva româncă. Blinkova s-a impus după un meci care a durat două ore și șase minute, urmând a o întâlni în sferturi pe sportiva chineză Wang Qiang (18 WTA , cap de serie numărul 1). Aceasta a trecut în turul II de franțuzoaica Fionna Ferro (72 WTA).

* La dublu, echipa Raluca Olaru/ Yang Zhaoxuan a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului, de către perechea Shuko Ayoama/Aleksandra Krunic (Japonia/Serbia), scor 6-0, 1-6, 9-11. Începutul partidei nu anticipa înfrângerea echipei Olaru / Yang, mai ales după ce-a câștigat primul set cu 6-0. Finalul a fost de infarct Raluca și chinezoaica au condus cu 9-7, dar au pierdut ultimele patru mingi. Dacă ar fi câștigat, Raluca Olaru s-ar fi aflat în fața Monicăi Niculescu, care face pereche cu rusoaica Margarita Gasparian. Însă Monica și Rita au învins cuplul nipono-sârb cu 6-4, 4-6, 11-9 și s-au calificat în finală, unde va întâlni perechea Darija Jurak / Maria-José Sanchez (Croația / SUA), care le-a depășit pe temutele surori taiwaneze Chan. Remarcabilă revenirea perechi româno-ruse în super-tiebreak, după ce adversarele conduceau cu 6-2!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.