Sport

Sorana și Simona, în mare grabă

Ziarul de Vrancea
30 mai 2017 460 vizualizări

* cele două jucătoare române de tenis au obținut victorii rapide în primul tur la Roland Garros * Sorana Cîrstea o va reîntâlni pe temuta Carla Suarez, după ce a învins-o la Australian Open, iar Simona Halep va avea o confruntare cu Tatjana Maria din Brazilia, de care a fost învinsă de două ori acum șapte ani

După “dezastrul” de luni, când toate fetele române angrenate în turul I la Roland Garros au fost eliminate, Soranei Cîrstea i-a venit sarcina să întrerupă această serie neagră. Și Sorana a rezolvat problema în mai puțin de o oră în fața unei jucătoare superioare în clasament (36 WTA, față de 64), cu rezultate remarcabile în proba de dublu. Chinezoaica Peng Shuai a fost timorată de jocul agresiv al Soranei, care a câștigat cu 6-3, 6-1. Ea va juca în turul secund cu spaniola Carla Suarez (23), fostă jucătoare de Top 10 și specialistă a zgurei. Totuși, românca are avantaj de 4-1 în întâlnirile directe cu iberica. Ultimul lor meci a avut loc în acest an, în turul al doilea al Australian Open, când Sorana Cîrstea a câștigat cu 7-6, 6-3. Partidele anterioare au avut loc în perioada 2006-2009. Spaniola a câștigat o dată, în singura lor partidă pe zgură, scor 6-2, 6-7, 6-2, în semifinalele turneului de la Marbella, din 2009. Ieri, Carla s-a calificat în turul II câștigând cu 6-4, 6-2 în fața grecoaicei Maria Sakkari (99 WTA).

Disputat mai devreme decât era programat, meciul dintre Simona Halep și Jana Cepelova (Slovacia) a fost o simplă plimbare pentru româncă  și a făcut uitată neplăcuta înfrângere a Simonei din turneul anterior. Scorul final a fost de 6-2, 6-3 pentru jucătoarea română în 69 de minute. Chiar dacă Simona a făcut unele erori neforțate, chiar dacă și-a mai pierdut serviciul în câteva rânduri, victoria ei este incontestabilă. Următoarea adversară a jucătoarei din Constanța este germana Tatjana Maria (102 WTA), care a trecut cu 6-4, 6-1 de chinezoaica  Duan Yingying (61). Tatjana (născută Malek) are 30 de ani, iar numele neobișnuit vine de la antrenorul ei, Charles-Edouard Maria, cu care este căsătorită. Are un stil de joc atipic, este dreptate și folosește reverul cu o mână. A deținut locul 54 în vara trecută. A câștigat două turnee WTA, dar la dublu, unul pe hard și unul pe zgură. Ea are 2-0 în întâlnirile cu Simona, dar partidele dintre ele s-au disputat în 2009.  

Prima mare surpriză a turneului feminin este eliminarea englezoaicei Johanna Konta (8 WTA), de către taiwaneza Hsieh Su Wei (109). Su Wei este și ea specialistă în dublu, ca și învinsa  Soranei. De altfel, Peng și Hsieh au împreună două titluri de Grand Slam, un Wimbledon în 2013 și un Roland Garros în 2014.  Acum, asiatica a câștigat cu 1-6, 7-6, 6-4, dar Konta s-a descurcat foarte slab în acest an pe zgură, începând cu jocul de FedCup de la Mamaia și continuând cu turneele premergătoare ale open-ului francez.

Alte rezultate din turneul feminin: Țvetana Pironkova (Bulgaria) – Mona Barthel (Germania) 6-0, 6-4; Alizé Cornet (Franța) – Timea Babos (Ungaria) 6-2, 6-7, 6-2; Elina Svitolina (Ucraina) – Iaroslava Șvedova (Kazahstan) 6-4, 6-3; Petra Martic (Croația) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-2, 7-5; Madison Keys (SUA) – Ashleigh Barty (SUA) 6-3, 6-2; Caroline Garcia (Franța) – Nao Hibino (Japonia) 6-2, 6-2; Alison Van Uytvank (Belgia) – Naomi Osaka (Japonia) 6-3, 7-5; Barbora Strycova (Slovacia) – Alison Riske (SUA) 6-3, 6-0; Eugénie Bouchard (Canada) – Risa Ozaki (Japonia) 2-6, 6-3, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 7-5, 6-4; Anastasija Sevastova (Letonia) – Annika Beck (Germania) 6-2, 6-4;

Turneul masculin a programat câteva meciuri lungi ceea ce a schimbat și programul fetelor, astfel explicându-se și mutarea Simonei Halep de pe arena principală  “Philippe – Chatrier” pe “Suzanne Lenglen. Un meci care s-a întrerupt luni seara pe arena centrală, a fost reluat a doua zi și a încurcat programul. Acest joc s-a încheiat cu cea mai mare surpriză de până acum, eliminarea speranței germane, Alexander Zverev, proaspăt intrat în Top 10, de către veteranul spaniol Fernando Verdasco. Întreruperea meciului într-un moment favorabil i-a fost favorabilă spaniolului, care a revenit a doua zi cu forțe proaspete și l-a învins cu 6-4, 3-6, 6-4, 6-2. Alte rezultate: Nick Kyrgios (Australia) – Philipp Kohlschreiber (Germania) – 6-3, 7-6, 6-3; Juan Martin del Potro (Argentina) –Guido Pella (Argentina) 6-2, 6-1, 6-4; Chung Hyeon (Coreea de Sud) – Sam Querrey (SUA) 6-4, 3-6, 6-3, 6-3; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Malik Jaziri  (Tunisia) 7-6, 6-3, 7-6; Nicolas Almagro (Spania) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-7, 6-4, 6-3, 7-6; Keri Nishikori (Japonia) – Thanasi Kokkinakis (Australia) 4-6, 6-1, 6-4, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Andrei Kuznețov (Rusia) 6-4, 4-6, 6-2, 6-0; 

Ieri, în turneul de dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, favorită numărul 11, s-a calificat, în turul secund. Cuplul român a trecut ușor, cu scorul de 6-2, 6-1 în 54 de minute de jos, de către perechea sud-americană Thomaz Bellucci/Carlos Berlocq (Brazilia/Argentina). În turul doi, Tecău și Rojer vor întâlni perechea învingătoare din meciul dintre Constant Lestienne/Corentin Moutet (Franța) și Dustin Brown/ Lu Yen Hsiun (Germania / Taiwan).

Astăzi, România este prezentă doar în întrecerile de dublu.  Perechea Florin Mergea/Aisam Qureshi (România/Pakistan) va juca, în primul tur, împotriva cuplului Fernando Verdasco/Nenad Zimonjic (Spania/Serbia), meciul fiind al doilea de pe terenul 15. Cuplul Sorana Cîrstea/Donna Vekic (România/Croația) va evolua, în primul tur, împotriva perechii Andreja Klepac/Maria José Martinez (Slovenia/Spania), cap de serie numărul 15, în al doilea meci de pe terenul 10. În cel de-al patrulea meci de pe terenul 18, perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (România/Ucraina) va juca, în runda inaugurală, împotriva cuplului Mandy Minella/Anastasija Sevastova (Luxemburg/Letonia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.