Sport

Simona iernează în frunte

Ziarul de Vrancea
30 oct 2017 581 vizualizări

întrucât în prima jumătate a anului nu are puncte prea multe de apărat, românca își va putea consolida această poziție

Simona Halep ocupă a patra săptămână locul I WTA, cu 6.175 de puncte, în clasamentul dat publicității ieri. WTA va continua să publice săptămânal ierarhia jucătoarelor profesioniste, pentru că mai sunt de disputat competiții până la finalul anului. însă sportivele din frunte nu vor mai participa la turnee în 2017, astfel că în partea sa superioară ierarhia nu va suferi modificări și Simona Halep își va păstra poziția până la finalul anului. Mai mult decât atât, comportarea modestă a Simonei la începutul anului trecut, când a fost accidentată, face ca ea să nu mai aibă puncte multe de apărat la începutul anului, iar tot ceea ce va obține în plus în această perioadă îi va consolida poziția. Totuși, Simona Halep ar trebui să se axeze pe Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. De altfel, liderul clasamentului mondial feminin a și anunțat aceasta, la sosirea în țară. “ Anul viitor îmi doresc să câștig un Grand Slam, este un obiectiv în fiecare an însă va trebui să muncesc mai mult pentru a mă mențin și pe o poziție bună. Am citit ce a spus Federer, îi mulțumesc, sunt cuvinte care îmi dau încredere. Merit să fiu acolo pentru că am fost destul de constantă și în ultimii patru ani am fost mereu în Top 5, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. Cred că la toate capitolele trebuie să mai progresez, o să lucrez în continuare și la serviciu, pentru a fi și mai puternică", a declarat Halep, la Aeroportul Internațional Henri Coandă. În sezonul viitor, Simona va fi pregătită în continuare de Darren Cahill, dar speră să-l păstreze în staff și pe Andrei Pavel, care are și responsabilitatea tinerei echipe de Cupa Davis a României. Simona Halep nu a precizat la ce turnee va participa înainte de Australian Open, dar se pare că nu va fi prezentă la turneele australiene din ianuarie și va participa la turneul de la Shenzhen (China), pe care l-a câștigat acum doi ani.

Relativ la clasamentele tenisului, remarcabilă este ascensiunea Mihaelei Buzărnescu, care a ajuns la cea mai bună clasare din carieră, locul 72 după câștigarea turneului de la Poitiers. Din păcate însă, una dintre prezențele constante românești în Top 100, Monica Niculescu este foarte aproape de a ieși din acest grup, după câteva prestații mai slabe. Monica a fost prezentă și ea săptămâna trecută la Poitiers, dar a fost eliminată în primul tur de jucătoarea franceză Pauline Parmentier.

Raluca Olaru la Elite Trophy

ucătoarea română de tenis Raluca Olaru, care face pereche cu ucraineanca Olga Savciuk, face parte din Grupa Lotus a probei de dublu la turneul WTA Elite Trophy, care va începe la Zhuhai (China) și reunește cele mai bune jucătoare de simplu și perechi ce nu s-au calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore.  

Olaru și Savciuk, aflate pe locul 18 în clasamentul WTA Race la dublu, au câștigat anul acesta un titlu la Hobart și au disputat finala la Shenzhen, ajungând până îbn sferturi de finală al Roland Garros. Din Grupa Lotus mai fac parte două cupluri din China, Yang Zhaoxuan /Chen Liang (locul 95) și Duan Yingying / Han Xinyun (426).  Astăzi, Olaru și Savciuk, principalele favorite ale grupei, vor juca în compania cuplului Yang/Chen. Din Grupa “Orhideea a probei de dublu fac parte cuplurile Alicja Rosolska (Polonia)/Anna Smith (Marea Britanie), Zhang Shuai / /Lu Jingjing (China) și Tang Qianhui / Jiang Xinyu (China). La simplu există patru grupe a câte trei jucătoare în turneul dotat cu premii totale de 2.280.935 dolari.  

Din Grupa Azalea fac parte Kristina Mladenovic (Franța), principala favorită, Julia Goerges (Germania) și Magdalena Rybarikova (Slovacia), în Grupa Bougainvillea se găsesc Coco Vandeweghe (SUA), Elena Vesnina (Rusia) și Peng Shuai (China, wildcard), în Grupa Camelia au fost repartizate americanca Sloane Stephens, letona Anastasija Sevastova și Barbora Strycova (Cehia), în timp ce din Grupa Trandafirului fac parte rusoaica Anastasia Pavlicenkova, germana Angelique Kerber și australianca Ashleigh Barty.

  Clasamentele tenisului

Top 10 WTA: 1 (1). Simona Halep (România) – 6.175 p; 2(2). Garbiñe Muguruza (Spania) – 6.135 p; 3 (6). Caroline Wozniacki (Danemarca) – 6.015 p;  4(3). Karolina Pliskova (Cehia) – 5.730 p; 5 (5). Venus Williams (SUA) – 5.597 p; 6(4). Elina Svitolina (Ucraina) – 5.500 p; 7 (7). Jelena Ostapenko (Letonia) – 5.010 p; 8 (8). Caroline Garcia (Franța) – 4.420 p; 9 (9). Johanna Konta (Marea Britanie) – 3.610 p; 10 (10). Kristina Mladenovic Franța) – 2.885 p. Pozțiile celorlalte jucătoare române din Top 200: Sorana Cîrstea – 37 (37); Irina Begu – 44 (44); Mihaela Buzărnescu – 72 (89); Monica Niculescu  -100 (100); Ana Bogdan – 113 (112); Alexandra Cadanțu  -148 (149); Patricia Țig – 175 (171); Alexandra Dulgheru – 188 (190). La dublu: Monica Niculescu – 23 (19); Raluca Olaru – 36 (36); Irina Begu – 38 (38).

Top 10 ATP: 1 (1). Rafael Nadal 10.465 p; 2 (2). Roger Federer (Elveția) – 9.005 p; 3 (3). Andy Murray (Marea Britanie) – 4.790 p;  4 (5). Alexander Zverev (Germania) – 4.400 p; 5(4). Marin Cilic (Croația) – 4.185 p; 6 (6). Dominic Thiem (Austria) – 3.935 p; 7(7). Novak Djokovic (Serbia) – 3.765; 8(8). Grigor Dimitrov (Bulgaria) – 3.650 p; 9 (9).Stanislas Wawrinka (Elveția) – 3.360 p; 10 (10). David Goffin (Belgia) – 2.975 p. Jucătorii români din top 200: Marius Copil – 92 (74). La dublu: Horia Tecău – 13 (11); Florin Mergea – 54 (49).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.