Sport

Și “bizonii” mușcă rău

Ziarul de Vrancea
20 oct 2017 515 vizualizări

Hapoel Beer Sheva – FCS București 1-2 (0-0) , în grupa G a Ligii Europa, prin două goluri marcate de Gnohéré

 

Hapoel: Goresh – Bitton (’74 – Cuenca), Taha, Elhamed, Korhut  – Brown, Ogu (’29 – Radi), Einbinder – Melikson, Sahar (’67 – Peckhart), Nwakaeme. Antrenor: Barak Bakhar.

FCSB: Niță - R.Benzar (’24 – Enache), Planic, Bălașa, Momcilovici – Nedelcu, Popescu –Man (’58 – Coman), Budescu, Teixeira – Tănase (’70 – Gnohéré). Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Kevin Blom (Olanda)

Cartonașe galbene: Elhamed / Tănase, Teixeira, Coman, Popescu

0-1, min. 70: acțiune frumoasă pe partea dreapta a lui Teixeira, Gnohéré primește centrarea cu spatele la poartă, dar “Bizonul” se întoarce și reia pe jos, lângă bară.

0-2, min. 75: Budescu centrează perfect pe capul lui Gnohéré, care înscrie spectaculos.

1-2, min.90: trei apărători bucureșteni sunt depășiți de centrarea lui Elhamed și Cuenca reia din apropiere.

S-a cunoscut miza partidei de la Tel Aviv chiar de la începutul partidei. S-a luptat aprig pentru fiecare balon, dar fazele de poartă  au fost cam puține, iar marcajul în apărare a funcționat relativ bine în ambele tabere. Prima mare ocazie a aparținut lui Budescu, chiar în min. 2. “Costi” a primit o pasă lungă în careu, lateral stânga, a preluat perfect și a tras cu efect spre colțul lung, însă din păcate, puțin alături. În continuare, însă, vedeta FCSB n-a mai avut aplomb, cornerele sale au fost executate slab, iar pe faza defensivă a făcut două erori care puteau costa scump. Mai interesant este faptul că, încet-încet, inițiativa a trecut de partea gazdelor, care au pus stăpânire pe posesie (54-46 %) și au început să amenințe poarta lui Niță. Portarul bucureștean a fost surprins de voleul din centrul careului al lui Melikson însă, din fericire, arbitrul asistent a semnalizat, corect, ofsaid. Apoi, Florin Niță a fost pus serios la lucru de șutul deviat al lui Tony Nwakaeme, cunoscut din campionatul nostru, de la Cluj și Petrolul. N-au trecut două minute și o fază excelentă de contraatac Man-Budescu-Tănase a produs emoții la poarta lui Goresh și Taha a reușit să blocheze șutul ultimului. O încercare ratată de “călcâi” a lui Tony a încheiat o repriză în care doi jucători bni (Benzar și Ogu) au plătit tribut asprimii duelurilor.

În repriza a doua, israelienii și-au suflecat mânecile și s-au pus pe treabă, însă în afară de o ocazie imensă a lui Einbinder (voleu din 6 metri, respins senzațional de Niță) n-au arătat mai nimic în fața porții. Și când se credea că FCSB este obosită și se mulțumește cu o remiză, Dică de pe bancă s-a făcut  că uită poruncile stăpânului, l-a scăpat pe Tănase de povara unui post nepotrivit și l-a introdus în teren pe Eddy Harlem Gnohéré, care a rezolvat problema cu o promptitudine de invidiat. La zece secunde după intrarea sa “Bizonul” a deschis scorul, majorându-l după cinci minute. În final, o gafă colectivă de apărare a provocat emoții și atât.

Un alt rezultat care convine FCSB: FC Lugano – Viktoria Plzen 3-2. Bottani (’63), Carlinhos (’70), Gerndt (’88) /   Krmencik (’76),  Kolar (’90).  Clasament: 1. FCSB – 9 p; 2. Lugano – 3 p (5-6); 3. Plzen – 3 p (5-7); 4. Hapoel – 3 p (4-6).

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.