Sport

Serena nu iartă nimic

Ziarul de Vrancea
3 sep 2018 515 vizualizări

Intâlnirea americancei din sferturi cu Karolina Pliskova poate fi adevărata finală a US Open * Raluca Olaru joacă astăzi în sferturi, la dublu mixt

Serena Williams, locul 26 WTA, s-a calificat, duminică, pentru a XV-a oară în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 4-6, 6-3, pe estona Kaia Kanepi (44 WTA). Startul Serenei a fost senzațional, ținând-o la respect pe estonă, cu serviciul ei. După numai 19 minute de joc, primul se s-a și încheiat cu 6-0 pentru Serena, care a împușcat patru pași în acest prim set și a c-câștigat toate mingile în care i-a intrat primul serviciu. În setul al doilea, jucătoarea americană a simțit revenirea balticei, care a fost superioară cam la toate capitolele. Kanepi a făcut break chiar din primul game, l-a consolidat la 4-2, Serena a avut o tresărire la 5-2, dar în cele din urmă Kaia și-a câștigat setul pe serviciu, la a treia minge de set, după ce Serena a irosit și ea trei șanse de 5-5. În setul decisiv, americanca și-a înnebunit adversara cu așii ei (opt la număr, 18 în total) iar un break i-a fost suficient pentru a câștiga setul și meciul. O surpriză a fost realizată de imprevizibila jucătoare letonă, Anastassija Sevastova (18 WTA), care a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA), “candidată” la locul doi mondial. Scorul a fost 6-3, 1-6, 6-0 pentru Sevastova, realizat în 81 de minute, iar poziția Carolinei Wozniacki în topul mondial nu mai poate fi clintită. Și, evident, nici avansul de 2.086 puncte pe care îl deține Simona Halep în fruntea clasamentului WTA. Sevastova va juca în sferturile de finală cu deținătoarea trofeului, Sloane Stephens (3 WTA), care dă dovadă că se simte și acum excelent la Flushing Meadows și este extrem de motivată să apere cât mai multe din punctele obținute anul trecut. Sloane a învins-o fără prea multe probleme pe belgianca Elise Mertens (15), scor 6-3, 6-3 în 86 de minute. Cât despre Serena Williams, aceasta va avea un duel foarte puternic în sferturi, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (8 WTA), care a depășit-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe australianca Ashleigh Barty (17), într-o oră și 24 de minute. Celelalte două sferturi de finală s-au stabilit în urma meciurilor de aseară: Madison Keys (SUA) – Dominika Cibulkova (Slovacia), Arîna Sabalenka (Belarus) – Naomi Osaka (Japonia), Marketa Vondrousova (Cehia) – Lesia Țurenko (Ucraina) și Maria Șarapova (Rusia) – Carla Suarez (Spania).

În turneul masculin de la US Open, liderul mondial, Rafael Nadal, a avut o bătălie grea cu gruzinul Nikoloz Basilașvili (37 ATP). Nadal a avut nevoie de mai bine de două ore pentru a câștiga cu 6-3, 6-3, 6-7, 6-4, dar pare-se că scopul lui Basilașvili, acela de a-i lua un set marelui “Rafa” a fost atins. Deținătorul trofeului va avea în sferturi un adversar mai puternic, Dominic Thiem (9 ATP). Austriacul a izbutit să treacă de finalistul de anul trecut, sud africanul Kevin Anderson (5 ATP) în două ore și 37 de minute, scor 7-5, 6-2, 7-6. În cel de-al doilea sfert de pe partea superioadă a tabloului se vor întâlni argentinianul Juan Martin del Potro (3 ATP) și americanul John Isner (11 ATP). “Delpo” s-a calificat relativ ușor în fața croatului Borna Coric (20 ATP), după un meci de două ore și patru minute. În schimb, Isner a avut nevoie de cinci seturi și de trei ore și opt minute de joc pentru a-l depăși pe canadianul Milos Raonic (24 ATP) cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, 3-6, 6-2. Celelalte sferturi au fost stabilite după partidele de azi-noapte: Kei Nishikori – Philipp Kohlschreiber, Novak Djokovic – Joao Sousa, Marin Cilic – David Goffin și Jack Millman – Roger Federer.

Singura prezență românească pe tablourile de seniori la US Open a rămas Raluca Olaru, care a izbutit să se califice în sferturile de finală la dublu mixt, alături de croatul de 30 de ani, Franko Skugor, după o victorie strălucită și dificilă în fața perechii favorite nr. 7, Katarina Srebotnik / Michael Venus (Slovenia / Noua Zeelandă), scor 4-6, 6-4, 16-14, într-o oră și 33 de minute. Olaru și Skugar (30 de ani, Croația) au trecut, duminică, în optimile de finală ale tabloului de dublu mixt de perechea formată din Katarina Srebotnik și MIchael Venus (Slovenia / Noua Zeelandă), scor 4-6, 6-4, 16-14. Cei doi au revenit dintr-o situație dificilă, fiind conduși cu set și 2-4, însă au câștigat patru game-uri la rând pentru a trimite partida la loteria super-tiebreak-ului. Aici, fiind de două ori la un punct de eliminare, Olaru și Skugar au valorificat a cincea minge de meci. În sferturi, Raluca Olaru și Franko Skugar, care au obținut deja două victorii împreună la New York, vor înfrunta astăzi perechea formată din poloneza Alicja Rosolska și croatul Nikola Mektic. Doar două echipe de pe lista capilor de serie s-au calificat în sferturi: Nicole Melichar / Oliver Marach (SUA/Austria, nr. 2) și Andrea Sentini  / Eduard Roger Vasselin (Cehia / Franța, nr.5).

În turneele de juniori, Salma Cadar a beneficiat în primul tur de abandonul argentiniencei Ana Geller, la scorul de 5-7, 0-2 și s-a calificat în turul II, iar Filip Jianu a fost învins în primul tur cu 0-6, 6-7 de către polonezul Wojciech Marek. Tie-break-ul setului II a fost câștigat de polonez cu 7-5 după ce Jianu a condus cu 5-2! Ajuns pe tabloul principal din calificări, ieșeanul Cezar Lungu a jucat în primul tur cu britanicul Aidan McHugh.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.