Sport

Se strânge lațul la fund

Ziarul de Vrancea
22 nov 2020 993 vizualizări

În partea inferioară a clasamentului Ligii I cinci  echipe stau înșirate pe o distanță de trei  puncte

*Politehnica Iași – FC Argeș Pitești 1-1 (0-0). Cristea ('40) / Malele ('62). Ieșenii au dominat copios, Cristea și-a onorat meciul cu numărul 400 în Liga I cu un gol frumos, s-au mai ratat niște ocazii, dar a venit golul egalizator pe o eroare defensivă,iar șase minute mai târziu Frăsinescu a împins un jucător fără balon în careul advers, sub ochii arbitrului, lăsându-și echipa în zece oameni.

*Dinamo – FC Voluntari 3-0 (0-0). Anton ('60),Valle ('67, '87). O victorie tonică obținută de fotbaliștii dinamoviști (încă) sub comanda lui Cosmin Contra, care au vrut să demonstreze că această criză de la Dinamo este aproape exclusiv din afara vestiarului. Temătoare în prima repriză, echipa gazdă și-a dat drumul după pauză, iar rezerva Borja Valle a reușit „dubla”

*Academica Clinceni – FC Viitorul 1-0 (1-0). Pașov ('30). Un meci mult mai spectaculos decât un 1-0 clasic, iar formația viitoristă a avut mai tot timpul inițiativa, a ratat un penalty prin Gabi Iancu ('19), dar Academica se vădește a fi, la ora actuală, cea mai bună echipă reactivă a campionatului (chiar exceptând CFR pe care „noblețea” o obligă să mai și producă spectacol!). Bulgarul Pașov a fost cel mai bun jucător al meciului, iar Academica a câștigat chiar dacă celălalt bulgar, Ciunciukov, a fost eliminat în min. 55. Și a ajuns în zona europeană!

*FC Botoșani – CSU Craiova 0-0. Vedeta acestei partide a fost pârdalnicul de virus. Ambele echipe au avut jucători în carantină, iar chiar și arbitrul Istvan Kovacs a fost depistat pozitiv. Meciul a fost alert, au fost și ocazii dar mingea n-a vrut să intre în poartă.

*FC Hermannstadt – Astra Giurgiu 0-1 (0-0). Gheorghe ('82). Un meci câștigat cu puțină șansă de Astra, o echipă care merită o finanțare mult mai substanțială cu lotul ei. O pasă de milioane a lui Budescu și o acțiune de trilioane a lui Valentin Gheorghe, au fost susținute de câteva intervenții ale portarului David Lazăr care pare a striga „Eu sunt Tătă al vostru!”. Cât despre Sibiu, umblă zvonuri negre pe acolo, iar descifratorii de abecedare fotbalistice au ajuns la concluzia că „Ana nu mai are mere”. Deocamdată, consecința palpabilă a victoriei Astrei este strângerea clasamentului în zona inferioară:Astra are opt puncte, Dinamo și Argeș, câte nouă, Iașul – zece și Sibiul – 11!

Aseară s-a mai disputat meciul CFR Cluj – UTA. Etapa se încheie astăzi cu meciurile Chindia Târgoviște – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 18:00) și Gaz Metan Mediaș-FCSB (21:00). Etapa viitoare are loc peste două săptămâni cu meciurile: FC Voluntari-Academica Clinceni, Astra Giurgiu – Chindia Târgoviște, Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Botoșani, CSU Craiova – Gaz Metan Mediaș, FC Argeș - Dinamo, FCSB – UTA,Poli Iași – CFR Cluj. În week-end-ul următor au loc 16-imile Cupei României


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.