Sport

Se schimbă roata cu „rasiștii”

Ziarul de Vrancea
17 dec 2020 1074 vizualizări

La sesizarea FRF, UEFA a deschis o anchetă și asupra atitudinii oficialilor de la Istanbul înainte de incidentul cu Sebastian Colțescu *acesta s-a împăcat cu Demba Ba

Situația în cazul arbitrul român Sebastian Colțescu pare a balansa în favoarea oficialului român. Președintele FRF, Răzvan Burleanu a discutat cu arbitrii Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu în legătură cu incidentul din Liga Campionilor și că așteaptă finalizarea anchetei UEFA, în care a mai intervenit un element după informațiile apărute în spațiul public. “A trecut aproape o săptămână și ați văzut că au apărut elemente noi. UEFA a demarat o anchetă pentru a descifra toate detaliile. Nu ne rămâne decât să așteptăm finalizarea anchetei. Având în vedere toate informațiile din spațiul public am luat decizia de a sesiza UEFA pentru a deschide o investigație și în ceea ce privește acuzațiile de rasism ale componenților echipei turce înainte de incidentul cu Sebastian Colțescu. La această oră UEFA a demarat și această anchetă. E o anchetă are se complică intrând și pe această nouă pistă. Până la o sentință din partea UEFA arbitrii noștri trebuie să se bucure de această prezumție de nevinovăție”, a spus Burleanu, care exclude posibilitatea ca Hațegan să nu poată arbitra la Euro 2020. Reamintim, meciul PSG-Istanbul BB, din 8 decembrie, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, antrenorul secund, Pierre Webo. Jucătorii echipei Istanbul Bașakșehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul, în urma scandalului de rasism.

Ieri, jucătorul senegalez al formației Istanbul Bașakșehir, Demba Ba, a declarat că a fost sunat de Sebastian Colțescu, după incidentul de la meciul cu PSG, în care arbitrul român a fost acuzat de rasism: „Sebastian Coltescu m-a sunat și mi-a explicat că nu este un om rasist. Și-a cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. Îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat jucătorul senegalez, care consideră incidentul încheiat din punctul lui de vedere.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.