Sport

Schiul alpin s-a făcut nordic

Ziarul de Vrancea
22 feb 2018 491 vizualizări

Andre Myrer a câștigat slalomul olimpic la Pyeongchang, aducând Suediei al doilea titlu * Linsey Vonn a ratat și coborârea de la combinată * SUA a întrerupt dominația canadiană la hochei feminin

Suedezul Andre Myhrer a câștigat, ieri, proba olimpică de slalom, cu timpul total în cele două manșe de un minut, 38 de secunde și 99 de sutimi. Favoritul principal al probei, austriacul Marcel Hirscher, campionul mondial en titre și unul dintre cei mai tehnici schiori din istorie, a ratat o poartă în prima manșă și nu a terminat concursul. Myhrer, locul II în prima manșă și poziția a opta în cea de-a doua, a fost urmat de elvețianul Ramon Zenhaeusern, la 34 de sutimi de secundă și de austriacul Michael Matt, la 67 de sutimi. Suedezul de 35 de ani a obținut, astfel, cel mai important succes olimpic din carieră. În palmaresul său mai figureză o medalie de bronz, la Vancouver, în 2010, tot la slalom.Liderul primei manșe, norvegianul Henrik Kristoffersen, a ratat și el, în manșa a doua. Anterior, Hirscher câștigase patru dintre cele șase probe de slalom din actuala ediție a Cupei Mondiale. El nu mai ratase o cursă de slalom din 14 februarie 2016, de la Yuzawa Naeba (Japonia), tot în Cupa Mondială. Totuși, el a reușit al această ediție a JO să câștige două titluri olimpice, primele din cariera lui, la combinată alpină și la slalom uriaș.

Tot ieri s-a disputat și combinata alpină a fetelor. Americanca Linsey Vonn, aflată în pragul retragerii, a fost prima la coborâre, dar a ratat la slalom. Câștigătoarea a fost, elvețianca  de 24 de ani  Michelle Gisin. Ea continuă tradiția olimpică din familie, la patru ani după ce sora ei, Dominique, a câștigat proba de coborâre de la Soci. Joi, Michelle a fost a treia la coborâre și a patra la slalom, dar a cucerit aurul, primul din carieră. Ea a fost urmată de americanca Mikaela Shiffrin, la 97 de sutimi de secundă, și de elvețianca Wendy Holdener, la 1,44 secunde. Holdener a fost prima la slalom, dar doar a zecea la coborâre.

* Ștafeta feminină de biatlon s-a încheiat cu victoria reprezentativei Belarus, în frunte cu legendara Daria Domraceva, înaintea Suediei și Franța.  Germania, marea favorită a întrecerii, a condus doar după primul kilometru, apoi s-a pierdut prin pluton, după 11 focuri ratate și trei ture de penalizare. Laura Dahlmaier, dublă campioană olimpică la Pyeongchang, a avut o cursă bună pe ultimul schimb, dar distanța pe care a trebuit să o recupereze a fost mult prea mare. Germania a terminat în final doar pe locul VIII. Biatlonul are astăzi ultima cursă la Jocurile Olimpice de iarnă, cu proba similară masculină. între cele 18 echipe la start se va regăsi și România.

Echipa feminină a SUA a câștigat,ieri, după executarea loviturilor de departajare, finala turneului olimpic de hochei pe gheață, disputată cu reprezentativa Canadei, la Pyeongchang. Americancele reintră în posesia titlului tot după o finală cu Canada și după 20 de ani, de la JO de la Nagano din 1998, prima ediție olimpică la care s-a desfășurat turneul feminin de hochei pe gheață. De atunci, SUA a pierdut trei finale, toate în fața Canadei, și a luat o medalie de bronz, în 2006, la Torino, ediție la care tot canadiencele s-au impus. Ieri, echipa SUA a avut 1-0 după prima repriză, Canada a întors la 2-1 în repriza secundă, dar americancele au egalat cu mai puțin de șapte minute înainte de finalul jocului, în repriza a treia.  Jocelyne Lamoureux-Davidson a marcat la loviturile de departajare (scor 3-2) golul care a adus aurul olimpic echipei SUA după 20 de ani. Medaliile de bronz le-au revenit finlandezelor, care au învins, cu 3-2, echipa sportivelor din Rusia, în finala mică.

* Patinatorul chinez Wu Dajing este noul deținător al recordului mondial la patinaj viteză. Sportivul asiatic a câștigat, joi, calificările pentru finala Olimpică la 500 de metri masculin cu timpul de 39.800 secunde.  Timpul scos de Wu a fost cu 0.137 secunde mai mic decât precedentul record mondial, stabilit de americanul John Celski la Calgary in 2012.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.