Sport

Șase, vine Serena!

Ziarul de Vrancea
8 feb 2018 632 vizualizări

Fostul lider mondial a primit un nou wild card și ar putea-o întâlni în primul tur la Miami chiar pe Simona Halep

Fostul lider mondial Serena Williams, care nu mai figurează în clasamentul WTA după pauza pricinuită de nașterea primului ei copil, a primit wild card la turneul Premier Mandatory de la Miami, la care va lua parte și Simona Halep, au anunțat organizatorii competiției. Jucătoarea americană, în vârstă de 36 de ani, a pierdut și ultimele 2.000 de puncte pe care le mai avea, după ce a absentat de la Australian Open, și nu mai face parte din clasamentul mondial. În consecință, Serena Williams are nevoie de wild card-uri pentru a participa la turnee. Pe primul l-a încasat deja pentru turneul de la Indian Wells, programat în perioada 26 februarie - 4 martie, iar acum a primit o veste bună și din partea organizatorilor competiției de la Miami, care va avea loc între 20 și 31 martie.

Americanca, de opt ori campioană la turneul de la Miami, nu va mai avea, însă, statut de cap de serie, ceea ce înseamna ca va întâlni jucătoarele favorite încă din primele tururi. În aceste condiții, există posibilitatea ca Serena Williams să o întâlnească pe Simona Halep, numărul doi mondial, chiar din primul tur, situație care amintește de meciul Șarapova – Halep de la US Open.. Pe lista de intrare a turneului de la Miami se află 75 dintre primele 76 jucătoare din clasamentul WTA, inclusiv liderul mondial Caroline Wozniacki, dar și patru românce: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. Câștigătoarea de anul trecut a turneului este britanica Johanna Konta, numărul 11 mondial, în prezent.

Serena va reveni pe teren sâmbătă, în întâlnirea de Cupa Federației cu Olanda, iar căpitanul nejucător al SUA, Kathy Rinaldi, a anunțat că sportiva americană, fost lider WTA, este pregătită pentru a juca din nou. "Serena a revenit. A jucat un meci demonstrativ și se simte incredibil. Este o revenire rapidă după ce a născut primul ei copil. Este profesionistă și are multă mândrie să joace pentru țara ei. Va fi pregătită", a declarat Rinaldi, într-o conferință de presă. Jucătoarea americană a devenit mamă la 1 septembrie 2017, când a dat naștere unei fetițe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câștigat Australian Open, la începutul anului trecut, ultima competiție la care a participat. La 30 decembrie, fostul lider WTA  a revenit pe teren la un meci demonstrativ la Abu Dhabi, în care a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko, cu scorul de 2-6, 6-3, 5-10, 6-2, 3-6, 10-5. SUA întâlnește Olanda, în 10-11 februarie, pe teren propriu, la Asheville, în turul I al Grupei Mondiale a Cupei federației.

*Tensimanul elvețian Roger Federer (2 ATP) a fost invitat la turneul de 500 de puncte de la Rotterdam, care va începe luni și la capătul căruia ar putea reveni pe locul I ATP, ocupat acum de spaniolul Rafael Nadal. În utlima ierarhie ATP, publicată luni, Federer este la numai 155 de puncte de Nadal, care ar putea absenta o perioadă, din cauza unei accidentări suferite la Australian Open.Câștigătorul de la Melbourne a participat de nouă ori la Rotterdam, competiție la care a triumfat în 2005 și 2012. în Olanda, Federer are nevoie de o calificare în semifinale pentru a-și atinge obiectivul. Dacă Roger Federer va reveni pe locul I ATP, el va deveni cel mai vârstnic lider ATP din istorie, la 36 de ani. Elevețianul deține recordul de longevitate în fruntea clasamentul ATP, 302 de săptămâni, de la înființarea ierarhiei profesioniștilor, în august 1973. Federer a fost pe locul I între 2 februarie 2004 și 17 august 2008 (237 de săptămâni), între 6 iulie 2009 și 6 iunie 2010 (48 de săptămâni) și între 19 iulie și 4 noiembrie 2012 (17 săptămâni).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.