Sport

Să sperăm într-o minune

Ziarul de Vrancea
3 apr 2019 751 vizualizări

Mâine seară,  echipa feminină de handbal CSM București dorește să întoarcă pronosticurile și să învingă pe Metz Handball în primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Mâine, de la ora 19:00, handbalistele de la CSM București joacă primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în București, contra echipei franceze Metz Handball.  Anul trecut, în aceeași fază a competiției, campioana României a câștigat în tur cu 34-21, suficient pentru a face pasul în Final Four. Lucrurile stau diferit înaintea sferturului de finală din acest an. Metz a fost în ultimele luni una dintre cele mai în formă echipe ale Europei, în timp ce București a părut mai degrabă o echipă rănită, fără busolă la ultimele meciuri din grupa principală. De altfel, “tigroaicele” s-au clasat pe ultimul loc calificabil în grupa A, în timp ce Metz a câștigat la pas grupa cealaltă.  “Metz este una dintre cele mai puternice echipe ale momentului din competiție, sper să fim pregătiți pentru această luptă, este un derby al sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Toți suntem convinși că putem învinge și asta este important. În 120 de minute! Prima manșă de la București este doar prima repriză”, a declarat antrenorul Dragan Djukic. Antrenorul sârb mizează pe revenirea jucătoarelor Majda Mehmedovic și Andrea Lekic, care au absentat la ultimele partide din grupele principale. „Vom avea mai multe oportunități decât în ultima vreme. Dragana Cvijic este încă într-un proces lung de recuperare, toți sperăm că ea ne poate ajuta, dar situația ei în acest moment nu este prea optimistă”, a mai spus Djukic. Tehnicianul sârb mizează pe faptul că elevele lui își vor împinge limitele cu această ocazie: “Sunt sigur că fetele vor da maximum, pentru că este meciul anului pentru noi”.

Metz a ajuns la București ieri după amiază, la o zi după ce a suferit primul eșec în acest sezon în campionatul Franței: 33-36 în fața echipei Brest Bretagne. Adversara CSM București și-a odihnit însă câteva vedete, în frunte cu conducătoarea de joc Grace Zaadi și pivotul Béatrice Edwige.  Cu trei zile înainte, Metz nu a câștigat nici cu Besançon (34-34), ceea ce înseamnă că a ajuns în România după două meciuri la rând fără victorie.

Manșa tur CSM București - Metz se joacă în Sala Dinamo, deoarece Sala Polivalentă este ocupată cu Campionatul European de lupte. Returul va avea loc în 13 aprilie.

CSM în ediția curentă: 26-31, 29-27 cu Viper Kristiansand, 36-31, 34-28 cu Ferencvaros Budapesta, 32-24, 28-30 cuBBM Bietigheim (grupa preliminară), 25-27, 27-36 cu Györi Audi, 32-26, 22-23 cu Krim Ljubljana, 23-23, 38-30 cu HCThüringer (grupa principală).

Cine este Metz Handbal?

Echipa din capitala regiunii Lorena s-a înființat în 1967 și a câștigat 22 de titluri naționale, inclusiv ultimele trei. Pe plan european, este o formație în plină ascensiune, cea mai bună performanță de până acum fiind o finală de Cupa EHF în 2013. În Liga Campionilor se află la a patra prezență (2012, 2017, 2018, 2019), în toate cele trei participări anterioare s-a oprit în sferturi, deci calificarea în Final Four ar fi o premieră. În general, antrenorul Emmanuel Mayonnade se bazează pe jucătoare autohtone, cele mai valoroase fiind cele amintite anterior. Portarul croat Ivana Kapitanovic, rusoaica Ekaterina Levșa, olandeza Sharon Nooitmeer, germana Xenia Smits, elvețianca Daphne Gautschi și poloneza Alexandra Zych sunt jucătoarele străine din lotul lui Mayonnade.

Metz în ediția curentă:25-24, 19-23 cu Buducnost Podgorica, 19-19 și 41-26 cu Odense Handbål, 31-20 și 31-21 cu Larvik HK grupa preliminară), 29-25, 26-18 cu Rostov Don, 36-24, 33-26 cu HC Copenhaga, 39-26, 32-21 cu Brest Bretagne (grupa principală)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.