Sport

S-au făcut cărțile la Londra

Ziarul de Vrancea
8 nov 2017 530 vizualizări

Grupă grea pentru Horia Tecău și Jean-Julien Rojer la Turneul Campionilor

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, face parte din Grupa Eltingh/Haarhuis de la Turneul Campionilor, alături de a doua favorită, echipa Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorți. În această grupă vor mai evolua francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, nr. 6, și cuplul Ryan Harrison/Michael Venus (SUA/Noua Zeelandă). În Grupa Woodbridge/Woodforde vor juca perechile Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia, nr. 1), Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia, nr.4), Bob Bryan/Mike Bryan (SUA, nr. 5) și Ivan Dodig/Marcel Granollers (Croația/Spania, nr. 7. La simplu, liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal,  face parte din Grupa Pete Sampras, cu austriacul Dominic Thiem (4)  bulgarul Grigor Dimitrov (6) și belgianul David Goffin (7). Elvețianul Roger Federer (2) este în Grupa Boris Becker, împreună cu germanul Alexander Zverev (3),croatul Marin Cilic (5) și americanul Jack Sock. Meciurile de la Turneul Campionilor vor începe duminică, la O2 Arena din Londra.

* Rusul Andrei Rublev (37 ATP) l-a învins în cinci seturi, 1-4, 4-6, 4-3, 0/4, 4-3,  pe italianul Gianluigi Quinzi (306), invitat de organizatorii din Milano la “Next Gen.Finals”, competiție care, în intenție, reunește cei mai buni opt tineri tenismani ai lumii și este dotată cu premii totale de 1.275.000 dolari. Quinzia fost câștigător al Wimbledonului ca junior, în 2013. În celălalt meci din Grupa A, sud-coreeanul Chung Hyeon (54 ATP), a trecut cu  1-4, 4-3, 4-3,  4-1, de canadianul Denis Shapovalov. În cea de-a doua zi, Chung a obținut cea de-a doua victorie, 4-0, 4-1, 4-3 cu Rublev. În prima zi a grupei B, croatul Borna Coric (48) a trecut cu 4-3, 4-1, 4-3 de americanul Jared Donaldson. În cealaltă întâlnire din această grupă, rusul Daniil Medevedev a dispus cu 2-4, 4-3, 4-3, 4-2 de compatriotul său Karen Hacianov. Ieri, Haceanov l-a învins pe Donaldson cu 4-1, 4-3, 4-2. Reamintim că partidele se dispută după un regulament diferit: trei din cinci seturi jucate până la patru jocuri câștigate (cu tie-break la 3-3), game-uri decise la punct decisiv, fără “let” la serviciu (sau “neț” cum se mai spune pe la noi), arbitraj în întregime computerizat,  etc.

* În primul tur al turneului de tenis de la Bratislava, Marius Copil (91 WTA) l-a învins cu 6-4, 5-7, 6-4 pe slovacul Patrik Nema (604) în două ore și patru minute. Favoritul nr. 1 al acestui turneu este kazahul Mihail Kukușkin.


* Alexandra Cadanțu (149 WTA), a fost învinsă, ieri, cu scorul de 2-6, 2-6 de rusoaica Polina Monova (174 WTA), în manșa întâi a turneului de la Limgoes. Monova s-a impus în 75 de minute. În aceeași competiție de categorie WTA cea mai mică (125K - premii de 125.000 de dolari) mai sunt pe tablou două românce, Monica Niculescu (100) și Gabriela Ruse (265) care se întâlnesc între ele în turul secund. La dublu, Gabriela Ruse, împreună cu suedeza Cornelia Lister, au fost eliminate în sferturi de perechea Valeria Savinîh/Marina Zanevska (Rusia/Belgia), scor 6-2, 5-7, 14-16, pereche care va întâlni în semifinale echipa română Alexandra Cadanțu / Monica Niculescu.

* Mihaela Buzărnescu (72 WTA) participă la turneul ITF de la Tokyo (100.000 $) în calitate de favorită nr. 2. Ea a învins-o în primul tur cu 6-2, 6-3 pe japoneza Kyoka Okamura (380) beneficiară a unui wild card. În faza următoare, românca va da piept cu o altă jucătoare din Japonia, Momoko Kobori (378).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.