Sport

S-a întrerupt Turneul Candidaților

Ziarul de Vrancea
25 mar 2020 1093 vizualizări

Competiția șahistă a fost suspendată din cauza întreruperii traficului aerian de către Rusia * francezul Vacshier a învins liderul, în runda a VII-a

Federația internațională de Șah (FIDE) a anunțat ieri dimineață, înaintea rundei a opta, suspendarea Turneului Candidaților de la Ekaterinburg, al cărui învingător urma să-l înfrunte la finele acestui an pe campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen. Ca urmare a anunțului de joi al Guvernului Rusiei că se întrerupe traficul aerian cu alte țări, începând din 27 martie, fără a indica o perioadă de timp, FIDE a decis suspendarea Turneului Candidaților, în absența garanțiilor privind revenirea în siguranță acasă a jucătorilor și oficialilor săi.

Turneul Campionilor va fi reluat cu etapa a opta, la o dată care urmează să fie stabilită în acest an, conform regulilor stabilite inițial. Clasamentul și rezultatele din primele șapte runde rămân valabile.

În runda a șaptea de miercuri, marele maestru francez Maxime Vacshier-Lagrave l-a învins cu albele pe rusul Ian Nepomniașci, liderul solitar de până atunci. Celelalte partide disputate: Fabiano Caruana - Wang Hao, Ding Liren - Kiril Alekseenko, Anish Giri - Aleksandr Grisciuk s-au încheiat remiză.

În clasament, Vachier-Lagrave și Nepomniașci conduc cu câte 4,5 puncte din 7 posibile, urmați de americanul Caruana, olandezul Giri, chinezul Hao și rusul Grisciuk, toți cu câte 3,5 puncte, chinezul Liren și rusul Alekseenko cu câte 2,5 p..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.