Sport

Rupți în două

Ziarul de Vrancea
13 mai 2018 617 vizualizări

Efortul depus în meciul cu FCSB, multitudinea de absențe și eliminarea rapidă a lui Mihăescu au făcut ca Iașul să conteze doar în defensivă în disputa cu Viitorul * oaspeții nu au tras spre poarta trupei lui Hagi!

CSM Politehnica Iași a încheiat fără punct obținut seria meciurilor disputate în deplasare în play-off-ul Ligii I de fotbal. Ultima șansă a trupei pregătite de Flavius Stoican de a scrie ceva la capitolul amintit a fost risipită vineri, la Ovidiu, când Viitorul Constanța s-a impus cu 1-0. Faptul că golul a căzut în minutul 84 și a fost primit cu mare ușurință de moldoveni i-au făcut pe unii să susțină că gazdele s-au impus cu șansă. Afirmația ține doar până la un punct. Asta pentru că un meci în care dobrogenii au dominat copios și au câștigat zdrobitor la statistică (19-0 la șuturi, 6-0 la încercări cadrate, 2-0 la bare, 3-0 la ocazii uriașe, 6-2 la cornere) merita să fie câștigat de Viitorul.

Explicațiile palorii oaspeților, care nu au fost în stare să tragă vreun șut (!!!) și care au păstrat poarta intactă mult timp și din cauza lipsei de inspirație a gazdelor, vin din mai multe direcții. În primul rând, echipa s-a consumat mult lunea trecută, în meciul câștigat în Copou cu FCSB, regresul mental și, în cazul unora, fizic fiind evident. Apoi, absențele unor jucători de bază precum Mihalache, Qaka, Jo și Cristea (primii trei au fost suspendați, ultimul – menajat) s-au simțit din plin, înlocuitorii acestora nereușind să asigure grutatea pe care o dădea careul de forță amintit. Nu în ultimul rând, eliminarea rapidă a lui Mihăescu a dat peste cap toate planurile, Iașul mulțumindu-se din minutul 9 doar să alerge și să se apere, contraatacurile încercate fiind extrem de palide.

Pentru CSM urmează ultima reprezentație pe teren propriu din acest campionat, vineri, acasă, cu echipa craioveană CSU, ieșenii spunând că vor face totul pentru ca despărțirea de fani să fie cât mai frumoasă.

 

CSM-catalog

 

Koșelev (4,5) – câteva intervenții bune, a greșit la gol.

Bosoi (5,5) – harnic.

Frăsinescu (6) – stâlpul apărării.

Jagodinskis (5) – mai multe ezitări.

Panțîru (5) – câteva erori.

Mihăescu (3) – eliminat în minutul 9, după o intrare criminală la Hagi.

Cioinac (6) – truditor.

Danale (4) – șters.

Zaharia (4,5) – doar muncă.

Ștefănescu (4,5) – câteva încercări.

Kizito (4) – un nou test pe care l-a picat.

Chelaru (5) – a muncit.

Cristea (5) – a adus o notă de prospețime.

Vlădeanu a intrat în minutul 83.

 

Miroslava respiră

Știința Miroslava continuă să spere la evitarea retrogradării din Liga a II-a de fotbal. Formația pregătită de Adrian Kerezsy a acumulat 34 de puncte după victoria obținută sâmbătă, pe teren propriu, cu ASU Poli Timișoara și se află pe locul XVII al clasamentului, la egalitate de puncte cu ocupanta ultimei poziții neretrogradante, a XV-a, pe care se situează Dacia Unirea Brăila. Tot 34 de puncte are și Pandurii Târgu Jiu, iar Foresta Suceava, prima clasată deasupra echipelor retrase din campionat, ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare, are 33.

Succesul în fața ASU s-a conturat greu. Gazdele au deschis scorul prin Asăvoaei, în minutul 35, Vasile Nicolae a egalat peste șase minute, iar reușita decisivă a apărut în prelungiri, când Bilia a înscris în proprie poartă. La Știința au evoluat: Târnovanu – Chindriș, Crișan (’65 Nemțanu), Bucur, Agrigoroaei – Săvoaia – Viorică, Taciuc, Căruță (’59 Izmană), Asăvoaei - Țapu (’56 Buhăcianu). În etapa următoare, miercuri, Miroslava joacă tot acasă, cu Sportul Snagov. (Ovidiu MINEA)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.