Sport

Rezultate contradictorii ale jucătoarelor române de tenis în turneul de la Budapesta * Kvitova s-a retras de la Doha

Ziarul de Vrancea
20 feb 2018 1275 vizualizări

Mihaela Buzărnescu (39 WTA) a învins-o, ieri cu scorul de 7-6, 6-1, pe jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena (82 WTA), calificându-se în turul al doilea al turneului WTA de la Budapesta. Românca s-a impus după un meci care a durat o oră și 47 de minute și a obținut a zecea victorie în acest an, din 14 partide

Buzărnescu, favorită cinci la Budapesta, a câștigat după un efort colosal un prim set de 70 de minute, în care ea și iberica Lara și-au împărțit 105 puncte. Românca în vârstă de 29 de ani a început meciul cu o joc convingător  pe serviciu și imediat a atacat pe retur, spaniola scăpând la limită, după nu mai puțin de patru mingi de break ratate. .Tricolora a păstrat inițiativa și, în game-ul patru, după un al doilea game ușor pe serviciu, și-a adjudecat primul break în meci, pentru 3-1. Arruabarrena a răspuns rapid cu rebreak la zero, iar seria de game-uri câștigate de sportiva aflată la retur a continuat cu încă un schimb de break/rebreak, urcând totalul la patru. Profitând de schimbarea mingilor, spaniola a pus capăt seriei, restabilind egalitatea în primul set, 4-4. Totuși, emoțiile primului set nu erau nici pe departe terminate. Buzărnescu a preluat conducerea cu 5-4, iar pe serviciul Larei au trecut pe lângă ea trei mingi de set. Spaniola a știut să profite de dezamăgirea de moment a Mihaelei: a reușit al treilea său break în partidă și a servit pentru victorie, la 6-5. A fost rândul Mihaelei Buzărnescu să revină: break la 15 și o evoluție perfectă în tiebreak, în care nu a cedat niciun moment conducerea. Buzărnescu a convertit a șasea minge de set și s-a impus cu 7-5 în tiebreak. Setul al doilea a fost la discreția Mihaelei Buzărnescu, de la primul până la ultimul punct. Românca a profitat de fragilitatea serviciului spaniolei și a câștigat fiecare game de retur. Lara a reușit să câștige doar trei puncte în spatele mingii a doua, pecetluindu-și astfel soarta în turneu. Buzărnescu a început manșa a doua cu break la zero și a închis-o exact la fel, cu un 6-1 clar, care a pus capăt partidei după o oră și 47 de minute. Adversara Mihaelei Buzărnescu din turul doi, belgianca Alison van Uytvanck (80 WTA), a învins-o categoric, luni, pe franțuzoaica Océane Dodin (95 WTA) - scor 6-3, 6-2

Din păcate, Sorana Cîrstea (36), a dezamăgit din nou, cedând cu 4-6, 2-6 în 74 de minute în fața unei jucătoare mult mai slab cotate, Viktoria Kuzmova (Slovacia, 121 WTA), intrată pe tabloul principal al competiției din Ungaria din postura de lucky loser.Cîrstea nu a reușit niciun break și și-a cedat serviciul de trei ori, o dată în primul set și de două ori în cel de-al doilea. Românca a servit trei ași, a comis patru duble greșeli și a avut procentaje de reușită la serviciu de 72 la sută cu prima minge și 37 la sută cu cea de-a doua.

Alte rezultate de la Budapesta: Aleksandra Krunic (Serbia) – Georgina Garcia (Spania) 6-2, 6-4; Ysaline Bonaventure (Belgia) – Sara Sorribes (Spania) 6-0, 6-0; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Roberta Vinci (Italia) 6-3, 6-3; Johanna Larsson (Suedia)  - Magdalena Frech (Polonia) 6-1, 7-6; Donna Vekic (Croația) – Panna Udvardy (Ungaria) 6-3, 6-3. Astăzi, în jurul orei 11:00, va intra în concurs și Monica Niculescu, contra belgiencei Kim Flipkens. Meciul Buzărnescu – van Uytvanck din turul II se va juca după ora 12:30.

* Două surprize s-au înregistrat în cadrul turneului de la Dubai, din care s-a retras Simona Halep. Belgianca Elise Mertens (21 WTA) a cedat cu 3-6, 3-6 în fața americancei Catherine Bellis (48), iar olandeza Kiki Bertens (29) a fost învinsă de chinezoaica Wang Qiang (46), scor 3-6, 0-6. De asemenea, proaspăta învingătoare de la Doha, Petra Kvitova s-a retras din turneu. În locul ei a fost promovată ca lucky loser estona Anett Kontaveit, care a eliminat-o, scor 1-6, 6-2, 6-4 pe veterana australiană, Samantha Stosur. Alte rezultate de la Dubai: Carla Suarez (Spania) – Sofia Juk (Rusia) 6-2, 6-2; Sara Errani (Italia) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-4, 6-3; Angelique Kerber (Germania) – Barbora Strycova (Cehia) 6-2, 6-1; Caroline Garcia (Franța) – Lucie Safarova (Cehia) 6-3, 7-5.

* Florin Mergea a avut probleme în a-și găsi un partener de dublu cu care să facă o echipă puternică. După ce încercările cu Adrian Barbu, Nenad Zimonjic și Marius Copil au eșuat, Mergea, locul 73, dar fost numărul 7 mondial, a obținut, marți, prima victorie în circuitul ATP, în 2018, în pereche cu canadianul Daniel Nestor, 45 de ani, locul 71 ATP, fost lider mondial la dublu și câștigător al 12 turnee de Grand Slam în această probă și la dublu mixt. Mergea și Nestor au învins, cu scorul de 7-6, 6-4, cuplul Damir Dzumhur/Antonio Santici (Bosnia-Herțegovina/Croația), în primul tur al turneului de 250 de puncte de la Marseille. În faza următoare, învingătorii vor da piept cu câștigătorii din meciul Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă, nr. 1) - Thomas Fabbiano/Stefano Travaglia (Italia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.