Sport

Războiul pastorului Margaret Court

Ziarul de Vrancea
5 ian 2018 1959 vizualizări

Legendara jucătoare de la Antipozi nu va asista la Australian Open, în semn de protest din cauza lesbienelor care abundă în circuit * o serie de actuali și foști jucători cer ca numele Arenei Margaret Court să fie schimbat în semn de protest

Organizatorii Australian Open au anunțat că fosta jucătoare de tenis Margaret Court nu va asista la meciurile din cadrul primului Grand Slam al anului.Margaret Court, deținătoarea recordului de turnee de Grand Slam câștigate, 24, a făcut anul trecut remarce homofobe, în urma cărora nu puține au fost vocile care au cerut să fie schimbată denumirea arenei ce-i poartă numele, la Melbourne Park. "În calitate de fostă campioană, Margaret a fost invitată la Australian Open. Am înțeles că nu va veni anul acesta", au declarat organizatorii turneului.  Margaret Court a declarat, în mai 2017, că în prezent tenisul "este plin de lesbiene" și că acestea existau în sport și atunci când evolua ea, însă într-un număr mult mai mic. Copiii transsexuali sunt rezultatul intimidărilor și nepăsării părinților, a menționat fosta sportivă în vârstă de 74 de ani, care în prezent este pastor la Perth. "Cu toate lucrurile care li se bagă în cap copiilor în ziua de azi... Vă spun sincer, dacă nu ai părinți care să te crească așa cum trebuie și ai părinți cărora nu le pasă și ești rănit sau ofensat de ce îți spune cineva, ajungi astfel. Un copil poate să înceapă să se gândească «Poate sunt o fetiță», atunci când este băiat sau «Poate sunt băiat și sunt fetiță». Poți gândi: «Sunt băiat» și acest lucru îți va afecta emoțiile și sentimentele, absolut totul. Acesta este Diavolul. Este ceea ce a făcut Hitler, ce a făcut comunismul - au acaparat mințile copiilor", a adăugat fosta sportivă.

Court a mai spus că nu are nimic împotriva persoanelor gay, ci vrea doar să le ajute. "Vrem să îi ajutăm pe acești oameni să treacă peste situația în care se află. Nu suntem împotriva oamenilor. Sunt oameni și în America se spune că 92 la sută dintre ei au fost abuzați sexual sau emoțional la o vârstă fragedă", a precizat ea. Margaret Court a afirmat anterior, într-o scrisoare deschisă, că nu va mai circula cu compania aeriană Qantas deoarece aceasta susține căsătoriile între persoane de același sex. 

După aceste declarații, ea a fost criticată de mai mulți actuali și foști jucători de tenis, între care Martina Navratilova, Casey Dellacqua, Samantha Stosur și Nick Kyrgios.  Navratilova, în vârstă de 60 de ani, a cerut ca Margaret Court Arena, a treia ca mărime din incinta Melbourne Park, să primească alt nume, iar Samantha Stosur, în vârstă de 33 de ani, a declarat că starurile din tenis ar putea boicota terenul care poartă numele Margaret Court la ediția următoare a Australian Open. Casey Dellacqua (32 de ani, numărul 71 mondial la dublu) a reacționat postând pe Twitter mesajul: "Margaret, este destul". Dellacqua are o relație cu Amanda Judd, fostă jucătoare de "touch football" (sport asemănător fotbalului american), iar cele două au înfiat doi copii.

Britanicul Andy Murray, numărul 1 mondial la tenis masculin, a declarat că orice eventuală schimbare de nume a terenului Margaret Court de la Melbourne ar fi mult mai benefică dacă s-ar face înainte de startul turneului. "Cred că ar putea apărea multe probleme dacă jucătorii s-ar afla în situația de a juca la un Grand Slam și a boicota terenul respectiv. Îmi imaginez că mulți sportivi sunt ofensați. Vom vedea ce va fi", a afirmat el.

Margaret Court Arena (7.500 de locuri), unde se desfășoară meciuri din cadrul Australian Open, a primit acest nume în 2003. Federația Australiană de Tenis a anunțat că nu va schimba numele terenului și că părerile lui Court sunt personale.  Margaret Court, fostă număr 1 mondial, a câștigat de-a lungul carierei 24 de titluri de Grand Slam, un record. Ea s-a impus de cele mai multe ori la Australian Open - 11 trofee, de asemenea un record. Court are în palmares 92 de titluri la simplu și 48 la dublu în Era Open.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.