Sport

Precizările fostului fotbalist focșănean Narcis Răducan după ce s-a întâlnit cu președintele CJ Vrancea și primarul Municipiului Focșani

Ziarul de Vrancea
26 sep 2022 1420 vizualizări

Fostul fotbalist focșănean Narcis Răducan face precizări pe contul său de facebook după ce miercuri, 21 septembrie 2022, s-a întâlnit la Focșani atât cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, cât și cu primarul Cristi Valentin Misăilă. Deși nu o spune cu subiect și predicat, din textul postării lui Narcis Răducan se poate deduce că în discuțiile cu cei doi demnitari locali s-a abordat subiectul implicării acestuia într-un proiect de dezvoltare a fotbalului autohton. Citiți ce precizări face Narcis Răducan în postarea sa.

Am venit la invitația dl. Toma, cu care n-am avut onoarea să ne cunoaștem până acum. S-a alăturat cu același entuziasm si domnul primar Misăilă ideii de a revitaliza sportul de masă și cel de performanță in Focșani și in extenso în Vrancea.

Datorită proiectelor la care sunt implicat în București (Academia Narcis Raducan, Digisport, Doctorat UNEFS, Contracte de imagine) timpul meu este foarte comprimat și nu aș putea să mă focalizez full time la acest proiect departe de familie.

Pot în schimb să am un rol pur consultativ în schițarea și dezvoltarea acestui plan. Voi încerca să fiu o valoare adăugată la proiectul local, fără să mă implic în zona executivă, care aparține exclusiv acționariatului.

În esență filosofia mea este un plan în etape cu următoarele obiective:

• Dezvoltarea sportului de masă (să nu uită că sunt bani publici o parte importantă dintre ei). Segment care ne oferă aria de selecție pentru performanță și menține un nivel de sănătate copiilor noștri.

Vom iniția acțiuni în școli și licee și organizarea de turnee locale pentru promovarea sportului.

• În același timp construirea unei „piramide a performanței", care înseamnă o academie de jucători prezentă la cele mai importante competiții interne și internaționale

(licențierea clubului la nivelul de clasificare ELITE)

• Contribuția la școlarizarea la nivel superior a antrenorilor focșăneni (prea puține licențe A si Pro existente).

• Prima echipă trebuie să fie „vârful piramidei" care finalizează activitatea întregii academii și a celor partenere din județ.

•Deschiderea clubului partenerilor economici pentru promovarea mediului de afaceri și implicit atragerea veniturilor din publicitate.

• Intensificarea efortului pentru modernizarea la nivel european al stadionului Milcov si a bazelor de antrenament din zonă.

• În final, de a gandi o altă formă juridică, pregatind momentul potrivit pentru promovarea în prima ligă.

Sportul de performanță generează modele, care vor fi dezvoltate de sportul de masă și academie.

Promovarea cu orice preț fără o bază puternică în spate nu reprezintă decât o performanță speculativă, care nu are structură de rezistență și o creștere organică.

Orașul Focșani, reședința de județ a Vrancei și suporterii fotbalului merită o echipă pe prima scenă fotbalistică, cu o academie de anvergură la bază.

Acesta a fost punctul meu de vedere și borna de plecare.

Ținând cont ca sunt implicate mai multe culori politice am accentuat faptul că voi face doar „politica sportului", bineînțeles dacă vom ajunge la un numitor comun asupra condițiilor.

Text informații + foto: Narcis Raducan 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.