Sport

Portarul și antrenorul echipei de handbal masculin CSM Focșani 2007, nominalizați la „Superlativele ultimelor etape din Ligile Naționale”

Ziarul de Vrancea
16 sep 2022 1619 vizualizări
Portarul  și antrenorul echipei de handbal masculin CSM Focșani 2007, Emilian Marocico ( foto stânga) și Dalibor Cutura( foto dreapta) au fost nominalizați de site-ul wesport.ro la superlativele ultimei etape din Liga Naționalî Masculină de Handbal (LNMH).Astfel  Emilian Marocico a fost desemnat jucătorul etapei și cel mai bun portar iar Dalibor Cutura cel mai bun antrenor
Portarul și antrenorul echipei de handbal masculin CSM Focșani 2007, Emilian Marocico ( foto stânga) și Dalibor Cutura( foto dreapta) au fost nominalizați de site-ul wesport.ro la superlativele ultimei etape din Liga Naționalî Masculină de Handbal (LNMH).Astfel Emilian Marocico a fost desemnat jucătorul etapei și cel mai bun portar iar Dalibor Cutura cel mai bun antrenor

Nominalizările sunt publicate într-un articol publicat de site-ul wesport.ro

Superlativele ultimelor etape din Ligile Naționale ( n.r. feminină și masculină de handbal)

Emilian Marocico (CSM Focșani) și Kristina Liscevic (Dunărea Brăila) sunt vedetele ultimelor etape desfășurate în Ligile Naționale.

S-a tras linie după alte etape în Ligile Naționale de handbal. La masculin s-a desfășurat etapa a 3-a, iar performera a fost CSM Focșani, care a obținut trei puncte mari pe terenul echipei Potaissa Turda. Ardelenii nu au un start de sezon foarte bun, dar probabil că și absențele din echipă, cauzate de accidentări, au rolul lor. Dinamo lui Xavier Pascual s-a apropiat din nou de 40 de goluri. CS HC Buzău a obținut primul succes de când a fost preluată de Gabriel Armanu, în timp ce Steaua a plecat cu toate punctele de la Bacău, la capătul unui joc încins.

La feminin s-au încheiat deja patru runde, iar Gloria Buzău continuă să fie la procentaj sută la sută. CSM București a făcut scorul campionatului, într-un meci al orgoliilor cu echipa lui Gheorghe Tadici - HC Zalău. Dunărea Brăila a obținut în fine un succes concludent cu SCM Craiova, dar s-ar putea să fi fost ultimul joc pentru Neven Hrupec pe banca tehnică. 

Nu trebuie trecută cu vederea nici revenirea la cel mai bun nivel al Laurei Pristăvița la Gloria Bistrița, după ce a devenit mamă. De altfel, ea și intrat în vizorul selecționerului Florentin Pera.

Dar iată cum arată superlativele „We Love Handball” după etapele încheiate în weekend-ul trecut:

Echipa etapei a 3-a în Liga Națională, masculin

Portar: Emilian Marocico (CSM Focșani)

A fost îngerul păzitor al echipei CSM Focșani, într-o victorie cu 25-23 la Turda. Puțini au anticipat, probabil, acest succes. Iar Emilian Marocico a avut o constanță în evoluție pe tot parcursul jocului.

Extremă stânga: Milan Popovici (Steaua)

Muntenegreanul a terminat jocul CSM Bacău - Steaua (22-25) cu 7 goluri. Gazdele au avut controlul pe tabela de marcaj, dar băieții lui Ovidiu Mihăilă au avut un final mai bun. Milan Popovici și-a pus amprenat cu câteva goluri pe acest final de întâlnire.

Inter stânga: Tudor Botea (CSM București)

Interul venit de la Dinamo anul trecut are un start bun de sezon la CSM București. El a marcat în partida cu CSU Suceava nu mai puțin de 11 goluri din acțiune. Pentru un inter stânga este o statistică foarte bună.

Centru: Călin Căbuț (Minaur Baia Mare)

Minaur Baia Mare își revine, iar Călin Căbuț este „responsabil” pentru acest lucru. Centrul naționalei României a avut o altă evoluție consistentă, cu 8 goluri (7 din acțiune), în victoria cu 10 goluri la Vaslui, 32-22.

Inter dreapta: Micke Brasseleur (CSM Constanța)

Fără doar și poate, interul francez se dovedește un transfer inspirat pentru Constanța. El a fost din nou activ în cea mai bună perioadă a Constanței a jocului cu Oradea (33-25).

Extremă dreapta: Andrii Akimenko (Dinamo)

Extremele echipei Dinamo au avut o contribuție importantă la cele 39 de goluri marcate în partida cu Dinamo (39-29). Akimenko a fost unul dintre oamenii care au dat ritm echipei - 6 goluri.

Pivot: Mamdouh Shebib (Dinamo)

Mamdouh Shebib este unul dintre cei mai buni pivoți care au ajuns în ultimii ani în România. El și-a arătat clasa și la ultimul joc de campionat.

Antrenorul etapei: Dalibor Cutura

Dalibor Cutura colaborează foarte bine cu Viorel Ciubotaru pe banca tehnică, autorul moral a ceea ce înseamnă azi Focșani în handbalul masculin. Succesul de la Turda este probabil printre cele mai valoroase pe care fostul jucător al Constanței l-a obținut de când a devenit antrenor la gruparea vrânceană și își merită pe deplin locul în echipa etapei.

Jucătorul etapei: Emilian Marocico

Emilian Marocico a ajuns deja la 33 de ani și a făcut un alt meci la superlativ, care a echivalat cu 3 puncte pentru echipă. Dacă ar fi avut mai multă constanță pe parcursul carierei, poate că ar fi fost un om de bază și la echipa națională. Niciodată nu este însă prea târziu.

Text informații:wesport.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.