Sport

Politehnica Timișoara, câștigătoarea Cupei României la handbal masculin, disputată în Sala Sporturilor din Focșani

Ziarul de Vrancea
10 mar 2019 1007 vizualizări

Poli Timişoara a câştigat Cupa României la handbal masculin, după ce a învins Steaua cu 31-27 în finala turneului Final Four de la Focşani. Deși erau cotaţi cu a treia şansă la startul finalei, au reuşit să-şi asigure trofeul, după o pauză de 33 de ani! Cu acest succes, Poli s-a calificat şi în viitoarea ediţie a Cupei EHF.

Astfel clasamentul final al final four-ului de la Focșani arată după cum urmează:

MVP - ul turneului de la Focsani a fost declarat jucatorul Marius Sadoveac de la Politehnica Timisoara !

Premierea a fost efectuată de vrânceanul Felix Pătrășcanu, managerul Fan Courier România, sponsorul principal al competiției, împreună cu primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, președintele Federației Române de Handbal cu Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru din partea FRH. 

De menționat că în finala mare, galeria Focșaniului i-a susținut pe handbaliștii de la Politehnica Timișoara

Cu acest succes, Poli s-a calificat şi în viitoarea ediţie a Cupei EHF.

Poli Timişoara a luptat şi anul trecut pentru trofeu, dar a pierdut finala mare în faţa echipei HC Dobrogea Sud Constanţa. Întăriţi la linia de 9 metri cu Milos Dragas şi Marius Sadoveac, bănăţenii au revenit în acest an în Final Four mult mai puternici. Cei doi interi aveau să facă şi diferenţa în finala cu Steaua.

Trupa lui Pero Milosevic a plecat cu şansa a treia la Focşani, dar după prima zi a devenit principala favorită la câştigarea trofeului. Steaua a „plătit” mult după efortul depus ieri în semifinala cu Dinamo, dar mai ales pentru faptul că a avut vreo 5 ore în minus pentru recuperare. 90 de minute au fost pierdute după scandalul iscat înaintea jocului între suporteri. Mai mult, echipa bucureşteană a dus greul în ambele meciuri doar cu opt jucători. Steaua s-a deplasat cu un lot de 12 jucători, alţi şapte fiind accidentaţi.

Nici Poli nu a schimbat foarte mult pe parcursul celor două meciuri, dar în faţa Stelei a avut o linie de 9 metri mai solidă. În plus, apărarea bănăţeană a reuşit să se închidă mai bine în faţa lui Vegar, Vujic şi Aslanian. Timişoara a preluat conducerea încă de la început şi nu a cedat-o deloc pe parcursul întâlnirii. După 17 minute, Poli s-a desprins la patru goluri, 9-5, profitând şi de o dublă eliminare în tabăra adversă. După ce a expediat o „bombă”, Milos Dragas a înscris apoi şi cu poarta goală.

Steaua a fost obosită, dar a avut multă experienţă în teren. Extremele Florea şi Georgescu au speculat mereu şansele avute, astfel că şi-au ţinut echipa în joc.

Diferenţa pe tabelă a oscilat destul de des între 2 şi 4 goluri, în două ocazii Steaua chiar a revenit la un gol distanţă, dar Timişoara a fost mai proaspătă, mai legată şi a reuşit să sprinteze în ultimele 15 minute. Profitând de o altă eliminare, Poli s-a desprins la 24-19 (min. 47). Filip Marijanovic a fost un metronom pentru bănăţeni, iar Sadoveac şi Dragas au distrus definitiv şansele adversarei de a mai întoarce rezultatul. Astfel, Fenici & Co s-au impus cu 31-27, iar după vreo 3-4 ani în care au fost aproape mereu în preajma „granzilor”, au primit şi răsplata pentru răbdare, pentru faptul că au îndurat multe vremuri grele, din punct de vedere financiar.

Poli Timişoara – Steaua 31-27 (15-14)

Marijanovic 9, Sadoveac 7, Dragas 6, Cîmpan 3, Pribanic 2,  Vuk Milosevic 2, Fenici 1, Varo 1 / Florea 9, Georgescu 5, Vegar 5, Vujic 3, Grbovic 2, Aslanian 2, Johansson 1

Text informații:prosport.ro

Citiți și:Poli readuce Cupa României în Banat după o pauză de 33 de ani! Timişoara va juca sezonul următor în cupele europene

Citiți și: Cupa României merge la Timișoara / Galerie foto de la finală

SCM Politehnica Timișoara este noua deținătoare a Cupei României, după un parcurs care a inclus victorii cu HC Sibiu, CSM Bacău, Minaur Baia Mare, CSM Focșani și Steaua București. În duelul echipelor cu mari probleme de efectiv, Timișoara a fost mai proaspătă, mai inspirată, având în Marius Sadoveac omul care a făcut diferența. Fără suporterii bucureșteni, Sala Polivalentă din Focșani a fost plină, iar atmosfera demnă de o finală. Bănățenii au condus din minutul 2 până la final, Steaua a dus o permanentă cursă de urmărire, însă participarea în ”n” competiții în acest sezon și-a spus cuvântul. Mai inspirată pe atacul pozițional, cu doi portari care au apărat ce era de apărat, dar și cu Marius Sadoveac omul decisiv, care a tras efectiv echipa după el, Timișoara a obținut o victorie absolut meritată.

Premiile individuale au fost adjudecate de Marius Sadoveac (cel mai bun jucător), Gabriel Florea (golgeterul turneului final), Mohsen Babasafari (cel mai bun portar) și Ionuț Georgescu (premiul fair-play). Ne-am fi dorit să vă oferim și declarații, dar a fost imposibil să le culegem în condițiile în care cei care trebuiau să se ocupe de organizarea conferințelor de presă au refuzat cu obstinație să-și facă treaba, având și o atitudine sfidătoare atunci când le-am atras atenția asupra acestui lucru. Deci cluburile sunt obligate să organizeze conferințe de presă (lucru normal), dar federația nu. Domnule Dedu, am văzut la festivitatea de premiere că sunteți riguros cu subalternii, poate faceți ordine și la capitolul comunicare.

SCM Politehnica Timișoara – Steaua București 31-27 (15-14)

Timișoara: Tcaciuc, Varo 1 gol – Marjanovic 9, Sadoveac 7, Dragas 6, Cîmpan 3, Milosevic 2, Pribanic 2, Fenici 1. Antrenor: Pero Milosevic.

Steaua: Babasafari, Merlă – Florea 9, Georgescu 5, Vegar 5, Vujic 3, Aslanian 2, Grbovic 2, Johannson 1, Răpciugă, Becheru. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Text informații:handbalmania.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.