Sport

Ploaia a încurcat ploile

Ziarul de Vrancea
27 mar 2019 617 vizualizări

Un puști de 19 ani, în semifinalele turneului de la Miami * Simona Halep și Karolina Pliskova sunt adversare pentru a zecea oară în circuitul WTA

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (7WTA) s-a calificat, miercuri noaptea în semifinalele turneului Miami Open. Ea a învins-o pe compatrioata sa Marketa Vondrousova (59 WTA), scor 6-3, 6-4. Dacă vremea din Florida, foarte capricioasă în ultima vreme, a permis, Karolina a jucat în cursul nopții trecute cu Simona Halep, într-o adevărată finală. Reamintim că Halep a trecut în sferturi de sportiva chineză  Wang Qiang (18 WTA), scor 6-4, 7-5 și mai avea nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul I WTA. Simona Halep și Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câștigat șapte din aceste confruntări. Ultima dată, cele două sportive s-au întâlnit în Cupa Federației, când câștigătoare a fost Simona. Karolina a declarat înaintea disputei, că se așteaptă la un meci de calitate. Ea a menționat că cele două adversare, care sunt și prietene,  s-au antrenat împreună înainte de startul turneului. “Cred că a fost 6-0 pentru mine la antrenament”, a precizat ea. “Cred că și ea a avut meciuri grele, așa că voi avea o șansă în fața ei. Jocul meu este din ce în ce mai bun. De fiecare dată când joc, simt că am șansa să câștig. Bineînțeles, bilanțul întâlnirilor directe nu este perfect pentru mine, dar există mereu o șansă”,a punctat Pliskova. Înaintea partidei Pliskova – Halep, s-a disputat cealaltă semifinală, între estona Anett Kontaveit(19 WTA) și australianca Ashleigh Barty (11 WTA).

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiția din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obținut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

În gala de miercuri, jucătoarele române au încheiat, în sferturi,conturile la dublu. Perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) a fost învinsă după un meci de 101 minute de către cuplul Samantha Stosur / Zhang Shuai (Australia / China), scor 3-6, 7-6, 6-10. Mai multe speranțe se puneau în cuplul Raluca Olaru / Darija Jurak (România / Slovenia), dar acesta a pierdut și mai clar de o pereche improvizată Viktoria Azarenka/Ashleigh Barty (Belarus/Australia), scor 1-6, 3-6 în 61 de minute.

 

În turneul masculin, ultimul calificat în sferturi (din punct de vedere temporal) a fost maestrul Roger Federer. El a câștigat rapid, în 61 de minute, partida cu rusul Daniil Medvedev (15 ATP). Revelația turneului este tânărul canadian de nici 19 ani, Félix Auger-Aliassime (57 ATP), care a ajuns în semifinale după ce a trecut de  croatul Borna Coric (13 ATP), scor 7-6, 6-2. Adversarul junelui Félix va fi uriașul american John Isner (9 ATP), care l-a învins în două tie-break-uri pe spaniolul Roberto Bautista (25). Azi noapte s-au disputat ultimele două sferturi: Denis Shapovalov (Canada, 23 ATP) – Frances Tiafoe (SUA, 34) și Roger Federer (Elveția, 5) – Kevin Anderson (Africa de Sud, 7).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.