Sport

Performanță de excepție pentru fetele de aur ale gimnasticii focșănene: Ana Maria Bărbosu și Iulia Trestianu sunt campioane europene!

Ziarul de Vrancea
20 dec 2020 3357 vizualizări
Gimnasta focșăneancă junioară Ana Maria Bărbosu, legitimată la clubul CSS Focșani, a devenit dublă campioană europeană astăzi (n.r. - vineri, 18 decembrie 2020), la Mersin (Turcia), la individual compus și cu echipa, iar colega sa de club, Iulia Florentina Trestianu a făcut și ea parte din echipa României campioană europeană și a luat locul trei și ar fi trebuit să obțină medalia de bronz la individual compus.Conform regulamentului, însă, o ţară poate avea doar două reprezentante într-o finală, așa că din acest motiv , medalia
de bronz a fost acordată celei de-a patra clasate, ucraineanca Daniela Batrona. Cele două gimnaste sunt antrenate la CSȘ Focșani de profesorii Daniela Trandafir și Cezar Stoica. Informația apare într-o postare activată pe contul de facebook Federația Română de Gimnastică.
 

Gimnastica românească regăsește calea către aur la Mersin(Turcia), iar imnul național al României răsună din nou într-o competiție de mare anvergură.

Junioarele noastre câștigă medalia de aur pe echipe, iar la individual compus avem o frumoasă dublă aur - argint prin Ana Maria Bărbosu și Mara Ceplinschi.

Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestor frumoase performanțe!

Echipa națională de gimnastică junioare a Românieiei camiopană europeană a avut următoarea componență: Mara Ceplinschi, Ana Maria Bărbosu, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Turcu;

Text informații:Federația Română de Gimnastică.

Citiți și:România a cucerit vineri, 18 decembrie medaliile de aur pe echipe şi la individual compus, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru junioare de la Mersin (Turcia).

România a câştigat detaşat clasamentul, fiind urmată de Ucraina și de Ungaria.

La individual compus podiumul a fost integral românesc, cu Ana Bărbosu pe primul loc, urmată de Maria Ceplinschi şi de Iulia Trestianu, însă doar primele două au obţinut medaliile (aur, respectiv argint). Bronzul a reveni ucrainencei Daniela Batrona

Conform regulamentului, o ţară poate avea doar două reprezentante într-o finală.

Ana Bărbosu s-a calificat în toate finalele pe aparate cu cele mai mari punctaje: 14,050 la sărituri (14,400, respectiv 13,700), 13,433 la paralele, 13,033 la bârnă, 13,733 la sol.


Maria Ceplinschi va evolua în finalele de la sărituri, unde a avut a treia medie, 13,333, şi sol, cu a doua notă - 13,166.


Iulia Trestianu s-a calificat în finala de la paralele, cu a şasea notă, 11,933, iar Andreea Preda a prins finala la bârnă, cu a doua notă, 12,866.


De remarcat că România a avut trei gimnaste în top 8 în calificări la toate aparatele, doar regulamentul împiedicând o participare mai masivă în finale.


Sâmbătă va avea loc finala pe echipe la senioare, iar duminică sunt programate finalele pe aparate la junioare şi senioare.

Text informații:AGERPRES 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.