Sport

O oprește cineva?

Ziarul de Vrancea
19 mai 2017 620 vizualizări

Simona Halep a învins-o și pe Anett Kontaveit și s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Roma, unde o va întâlni pe Kiki Bertens. În ultimele două săptămâni, olandeza a obținut victorii la Irina Begu și Monica Niculescu * mega-surpriză în turneul masculin: Nadal a fost eliminat

 Simona Halep a învins-o și pe Anett Kontaveit și s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Roma, unde o va întâlni pe Kiki Bertens. În ultimele două săptămâni, olandeza a obținut victorii la Irina Begu și Monica Niculescu * mega-surpriză în turneul masculin: Nadal a fost eliminat

 

Simona Halep a mai bifat o victorie în cadrul turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe estona Anett Kontaveit (68 WTA), jucătoare venită din calificări și poziția 68, în sferturile de finală ale competiției. Halep s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, după după o oră și 21 de minute. Simona a început foarte bine meciul, a reușit două break-uri și a dus scorul la 3-0. A urmat o mică scădere în joc, iar Kontaveit a recuperat un break. Jucătoarea din Constanța și-a revenit repede și a închis setul cu 6-2, la a patra tentativă, după 35 de minute. Setul al doilea a fost dominat tot de jucătoarea română, care a reușit break-ul încă din primul game și s-a distanțat imediat la 3-1. Halep a mai reușit un break, dar și-a pierdut imediat serviciul și scorul s-a făcut 4-2. Au urmat patru ghemuri în care jucătoarele și-au făcut greu serviciul și astfel Halep a închis meciul din a treia încercare, scor 6-2, 6-4. "Azi a fost un meci bun, pot spune că aș fi putut termina mai repede în setul doi. Am greșit la mingile scurte. Kontaveit este foarte puternică, dar știam că dacă o împing în spate și dau mingile puțin mai sus o va deranja ", a spus Halep în conferința de presă de după meciul din sferturile de finală. Ea a precizat că simte că joacă mai bine la Roma decât a făcut-o la Madrid. "La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis. Aici simt că joc mai bine, dar am mai puțină energie. însă mă simt cel mai bine de până acum în acest an", a explicat ea.

 

În semifinale, Simona o va întâlni pe olandeza Kiki Bertens (20 WTA),  o jucătoare puternică fizic, cu mingi lungi și atacuri dese la fileu. Kiki a învins-o cu 6-3, 6-3 în 68 de minute pe australianca de origine rusă Daria Gavrilova (33 WTA). Kiki Bertens este “leat” cu Simona Halep și Anett Kontaveit, dar este mai tânără decât ele, fiind născută în decembrie. Are o lovitură de dreapta foarte bună și execută backhandul cu ambele mâini. Are două turnee câștigate în circuit, Fes (Maroc) în 2012 și Nürnberg în 2016, ambele pe zgură. Locul 19 pe care l-a deținut săptămâna trecută este cea mai bună poziție din carieră. Kiki a câștigat șase turnee la dublu, cu partenera ei stabilă, suedeza Johanna Larsson. Simona și Kiki s-au confruntat de trei ori. Două partide s-au disputat cu mai mulți ani în urmă: Halep a învins-o pe Bertens în 2010 în sferturi la Torhout (Belgia), scor 7-6, 6-2), apoi olandeza s-a impus în fața româncei în 2012, în semifinale la Fes (Maroc, scor 6-3, 6-4). În 2016 cele două au jucat în turul trei la Wimbledon, când învingătoare a fost Simona cu 6-4, 6-3. În ultima vreme, Bertens a învins jucătoare române, pe Irina Begu la Madrid (6-1, 7-5) și pe Monica Niculescu, chiar la Roma (2-6, 6-2, 6-1).

Pe partea cealaltă de tablou, au impresionat jucătoarea cehă Karolina Pliskova (3 WTA) și ucraineanca Elina Svitolina (11). Karolina a învins-o cu 6-1, 7-5 în optimi pe Timea Bacsinszky (Elveția), iar Svitolina, după ce a pierdut cu 3-6 primul set în fața germanei Mona Barthel, i-a administrat acesteia două seturi albe! Cele două au disputat un meci foarte disputat aseară încheiat cu victoria ucrainencei cu 6-2, 7-6. Ultima parte a fost un tiebreak foarte lung (11-9) în care Karolina a avut trei mingi de set, iar, apoi, Elina a avut trei mingi de meci, ultima fiind decisivă. Meciul a durat o oră și 37 de minute. Svitolina o va întâlni în cea de-a doua semifinală pe învingătoarea partidei dintre Garbiñe Muguruza (Spania) și Venus Williams (SUA).

În turneul masculin s-a înregistrat o surpriză de proporții: “asul” zgurii, spaniolul Rafael Nadal a fost învins în sferturi de către austriacul Dominic Thiem (7 WTA), scor 4-6, 3-6. Cei doi au învins în faza anterioară jucători americani: Thiem a trecut cu 3-6, 6-3,7-6 de Sam Querrey, iar “Rafa” l-a învins cu 6-3, 6-4 pe Jack Sock. Thiem va juca în semifinale cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic (Serbia) și Juan Martin Del Potro (Argentina). În celelalte două partide din sferturi, disputate ieri s-au înregistrat rezultatele: John Isner (SUA) – Marin Cilic (Croația) 7-6, 2-6, 7-6; Alexander Zverev (Germania) – Milos Raonic (Canada) 7-6, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.