Sport

O idee care prinde contur

Ziarul de Vrancea
28 apr 2020 821 vizualizări

Simona Halep și Petra Kvitova se realiază propunerii lui Roger Federer în privința unificării organizațiilor profesioniste din tenis

Tenisul poate ieși mai puternic din această perioadă în care este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus dacă ideea unificării organizațiilor profesioniste ale jucătorilor, WTA (feminin) și ATP (masculin), va deveni o realitate, au declarat pentru Reuters românca Simona Halep și jucătoarea cehă Petra Kvitova. Sezonul în tenis a fost suspendat în martie din cauza pandemiei și pauza forțată va continua cel puțin până la mijlocul lunii iulie.

Roger Federer este primul care a emis ideea unificării celor două organizații, săptămâna trecută, în rețelele de socializare, iar președinții celor două instanțe, Andrea Gaudenzi (ATP) și Steve Simon (WTA), au salutat sugestia. „Cred că avantajele acestei uniuni ar fi o unificare a sportului și o forță mai mare împreună”, a declarat Halep, fost lider mondial în tenisul feminin. „Dacă ai un singur produs, un singur brand și toată lumea muncește împreună pentru a realiza aceleași obiective, viitorul tenisului poate fi foarte strălucitor după ce vom ieși din această criză”, a afirmat campioana de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

În prezent, iubitorii tenisului plătesc diferitelor platforme TV pentru a urmări meciurile, iar o unificare a organizațiilor ar putea simplifica înțelegerile cu sponsorii și contractele de televiziune. Circuitele masculin și feminin au sisteme diferite ale clasamentelor, precum și alte diferențe, precum permiterea antrenorilor pe teren (on-court coaching). „Bărbați și femei la același nivel, promovați și cu drepturi de marketing vândute în același fel și cu oportunități egale și bineînțeles cu premii egale pe tablouri”, cere Simona Halep. „De asemenea, ar fi interesant să avem șansa de a lucra mai aproape de jucătorii de top la masculin”, a adăugat românca.

Tenisul internațional, deși foarte popular, este fracționat și sunt nu mai puțin de șapte organisme implicate în controlul său. Pe lângă ATP și WTA, sportul este controlat și de Federația Internațională de Tenis, precum și de conducerile celor patru turnee de Grand Slam. „Dacă vom putea găsi o cale pentru ca bărbații și femeile să lucreze împreună pentru binele sportului acest lucru ar fi foarte interesant”, a afirmat, la rândul său, Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014).

„Combinând cele două tururi anuale cred că se va produce un sport mai puternic, mai bine acoperit la TV, cu mai mulți sponsori și o experiență mai frumoasă pentru fani”, a mai spus Kvitova.

Jucătoarea aflată în prezent pe locul 12 în lume (cea mai bună clasare în clasamentul WTA - locul 2, în 2011) consideră ca a venit vremea ca acest proiect să demareze: „Cred că e timpul potrivit pentru a începe aceste discuții, din moment ce avem pauză în calendar... Cred că e important ca jucătoarele WTA să fie parte a acestor discuții, deoarece trebuie să se pornească din ambele părți”.


Organizațiile mondiale ale tenisului au creat un fond de ajutorare pentru jucătorii afectați de suspendarea circuitelor profesioniste, iar președintele Consiliului ATP, liderul mondial Novak Djokovic, a făcut apel la jucători să contribuie la acest fond. „Acesta este un subiect care se discută de când am început eu să joc și foarte puțin s-a făcut în acest sens în circuit”, a afirmat Simona Halep, care susține apelul sârbului Novak Djokovic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.