Sport

Nu se așteptau la tanti Schnyder

Ziarul de Vrancea
17 apr 2018 691 vizualizări

Prezența lui Patty în echipa de Fed Cup a Elveției a surprins staff-ul  tricolor * Florin Segărceanu și fetele cred neclintit în victorie

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, și Simona Halep s-au declarat suprinși de convocarea "veteranei" Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, pentru întâlnirea România - Elveția din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației. "Într-un fel, să spunem, avem o șansă mai bună, prin lipsa unei jucătoare importante, e vorba de Belinda Bencic, care nu participă la această întâlnire. În rest, sunt surprins de alegerea unei veterane în echipă, cu experiență foarte mare. Probabil din acest motiv au ales-o. Altfel, că nu cred că sunt multe de spus despre ele. Pe  Timea Bacsinszky am văzut-o la ultimele turnee, am urmărit rezultatele, pe celelalte nu am apucat să le văd, însă nu cred că avem mari surprize din punctul ăsta de vedere. Le cunoaștem, important e ca noi să fim la ora meciului sănătoși, în rest să avem și puțină șansă", a declarat Segărceanu, într-o conferință de presă. Nici Simona Halep  nu se aștepta la o asemenea surpriză. "Mă așteptam să vină o junioară, dar probabil au ales-o pentru experiență. Ea a fost o jucătoare foarte bună, am jucat de câteva ori cu ea, cu peste 6-7 ani în urmă. Este o fată foarte OK și mă bucur să o văd în circuit. Este extraordinar ceea ce face, să joace la această vârstă, este pentru mine ceva admirabil. Vom vedea cine va juca la echipa lor și sperăm să avem meciuri foarte bune", a declarat, la rândul ei, Simona Halep despre Schnyder.

Segărceanu afirmă că nu are probleme în a-și alege jucătoarele care vor evolua cu Elveția: "Avem o echipă foarte bună, nu va fi foarte dificil să aleg jucătoarele care vor evolua, pentru că noi ne înțelegem foarte bine și vom lua această decizie oarecum împreună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă și sperăm să reușim această victorie."

Simona Halep a afirmat că se antrenează de ceva timp pe zgură și speră să câștige toate meciurile în care va evolua. “Am ceva timp de când mă antrenez pe zgură, mă simt bine mereu pe zgură și am destul de multă încredere pentru turneele următoare. Acum, gândul meu e numai la FedCup, sper să câștig fiecare meci pe care îl voi juca aici, dar în FedCup niciodată nu se știe. Sper să fie și mai multe jucătoare, junioarele să muncească mult și să aibă încredere că se poate orice și să avem mereu echipă așa puternică la FedCup. Cu siguranță va fi ceva deosebit, mereu este o atmosferă plăcută, chiar și data trecută când am venit ca spectator a fost incredibil. E greu și pe teren, am emoții îmi doresc foarte mult să câștig meciurile pe care le joc, în tribună am emoții pentru jucătoarele din teren, e diferit, dar e la fel de plăcut", a spus liderul WTA.  

Sorana Cîrstea a declarat că este pregătită să joace, că le cunoaște pe toate adversarele și că se poate adapta oricărui stil. "Eu, de fiecare dată când am venit la echipă, am fost în diferite combinații, ca să spun așa. Însă mereu atmosfera a fost foarte frumoasă. Tot timpul am reușit săptămâna asta să facem front comun și să tragem practic pentru victorie. Avem foarte multe jucătoare care pot face parte din echipă, putem să venim cu două echipe de FedCup. Avem patru jucătoare în primele 40, cred că suntem singura națiune cu așa potențial pe hârtie. De fiecare dată când am fost sănătoasă, am venit cu inima deschisă. Dacă voi intra eu în teren, sunt pregătită, le știu pe toate adversarele, am jucat cu toate. Am capacitatea să mă pot adapta", a spus Cîrstea.

Irina Begu este într-o postură diferită, față de ultima întâlnire, cea cu Canada, când a fost numărul 1 român. Dar și din postura de a treia jucătoare cel mai bine clasată din echipă este pregătită să evolueze. "Data trecută a fost diferit, am fost numărul 1 în echipă și am jucat două meciuri. De data aceasta sunt numărul 3 în echipă și domnul Segărceanu va decide cine va intra, însă dacă va fi să fiu, îmi voi face treaba ca de fiecare dată și voi încerca să-mi câștig meciurile", a afirmat Begu. Mihaela Buzărnescu revine după șase ani în echipa de FedCup și speră să aibă o prezență constantă în această compeiție: "Îmi pare rău că nu am putut juca data trecută și îmi doresc să pot juca și în următoarele întâlniri. Pentru mine, sper să fie o continuitate a anului trecut, iar faptul că nu m-am mai accidentat și am fost sănătoasă mi-a dat încredere și m-a ajutat să joc bine. Bineînțeles că sunt meciuri mult mai grele la acest nivel și sper să pot face față și să rămân cât mai mutl la acest nivel."

Întâlnirea dintre România și Elveția, meci din play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Federației, are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj. Partida se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.