Sport

Nu-i nimic putred în Danemarca

Ziarul de Vrancea
22 iun 2021 21197 vizualizări

Dominând cu autoritate meciul cu Rusia, urmașii prințului Hamlet au tremurat, totuși, până când a cedat reduta finlandeză în fața Belgiei

Echipele Belgiei și Danemarcei (locul II) s-au calificat în optimile Euro-2020, după ce au învins Finlanda, scor 2-0, respectiv Rusia, scor 4-1, în ultima etapă a grupei B. Finlanda așteaptă rezultatele celorlalte grupe pentru a afla dacă se poate califica de pe locul III al grupei, în timp ce Rusia, locul IV, a fost eliminată de la Euro-2020.

Danemarca – Rusia 4-1 (1-0). Au marcat: Damsgaard ('38), Poulsen ('59), Christensen ('79), Maehle ('62) / Dziuba ('70-penalty). După șocul Eriksen, înfrângerea în fața Finlandei și dramaticul eșec în fața Belgiei, când a dominat total prima repriză și a pierdut dramatic, danezii au simțit că s-a întors roata norocului.Ei au obținut calificarea după o victorie spectaculoasă, fiind ajutați și de Belgia, care a învins Finlanda. Tranșeele tehnicianului rus Stanislav Cercessov, nu au fost greu de străpuns decât la început și asta până când Mikkel Darmsgaard l-a fentat pe Djikia și l-a bătut pe portarul Safonov cu o torpilă de la 20 m. Jucătorul Sampdorie a devenit cel mai tânăr marcator danez în istoria participărilor la Euro la vârsta de 20 de ani și 353 de zile. Tot nordicii au fost la cârma jocului și în partea a doua, dublându-și avantajul în min. 59, prin golul lui Poulsen, care a marcat simplu după o gafă de proporții a lui Zobnin. Rușii au beneficiat de un penalty discutabil la un duel între Sobolev și Vestergaard, dar reducerea scorului nu a însemnat un forcing al elevilor lui Cercessov.Danezii și-au continuat dominarea și au marcat printr-un șut de la distanță, prin fundașul Christensen (Chelsea), după două mingi respinse de Safonov, trimise de Braithwaite și Dolberg și au înțepenit tabela prin șutul de la marginea careului trimis de Maehle. Cu toate evoluția strălucită a elevilor lui Kasper Hjumland, spectatorii de pe „Parken” din Copenhaga au tremurat până când Belgia a marcat în fața Finlandei, fiindcă altfel toată truda din teren era în zadar.

Belgia - Finlanda 2-0 (0-0). Hradecky ('74 – autogol), Lukaku ('81). Calificată în premieră la un turneu final major, Finlanda s-a aflat la puțin peste un sfert de oră de calificarea în optimi. Și nici acum șansele nu sunt în totalitate închise. Echipa antrenată de Markku Kanerva a încercat să profite de absențele din tabăra belgiană (accidentați și menajați) dând lovitura în grupă, printr-o apărare ermetică în vederea unui 0-0 salvator. Iar jocul lipsit de luciditate al belgienilor din prima repriză părea să-i ajute pe finici. La reluare, belgienii, fluierați de publicul din St.Petersburg (evident, cu gândul la Rusia) au început să-i dea de lucru excelentului portar Hradecky. Lukaku a marcat în min. 66, dar arbitrul Felix Brych a anulat reușita pentru ofsaid după consultarea VAR. Dacă asistența video i-a deșteptat pe finlandezi, cel care i-a „îngropat” a fost chiar Hradecky: la o lovitură de cap trimisă de Vermaelen în bară, mingea a ricoșat din mâna nefericitului portar de origine slovacă și a intrat în poartă. Lukaku, servit de De Bruyne, a majorat diferența în min. 81, ajungând la trei goluri la acest turneu final. Lukaku este în acest moment pe primul loc în clasamentul golgeterilor, la egalitate cu portughezul Cristiano Ronaldo, olandezul Georginio Wijnaldum și cehul Patrik Schick.

Clasamentul grupei B: 1. Belgia – 9 p; 2. Danemarca – 3 p; 3. Finlanda – 3 p; 4.Rusia – 3 p. Cu acest clasament, echipa Elveției și-a asigurat prezența în optimi, întrucât în miniclasamentul locurilor III, echipa cantonarilor a depășit două țări, Ucraina și Finlanda. Sunt sigure de calificare echipele din grupele D, E și F, care au adunat patru puncte: Anglia, Cehia, Suedia și Franța.Astăzi, se dispută ultimele meciuri din grupe, după cum urmeză.

Grupa E (ora 19:00): Slovacia – Spania (la Sevilla), Suedia – Polonia (la Sankt Petersburg).

Grupa F (ora 22:00): Germania – Ungaria (la München) și Portugalia – Franța (la Budapesta)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.