Sport

„Ne antrenăm în grupuri”

Ziarul de Vrancea
4 mai 2020 647 vizualizări

Alexandru Crețu se pregătește la Maribor pentru reluarea campionatului probabil la sfârșitul lunii și e cu gândul la convocarea la echipa națională

Jucătorul echipei de fotbal NK Maribor, Alexandru Crețu, a declarat, ieri,într-o videoconferință, că în Slovenia lucrurile revin la normal după pandemia de coronavirus, el explicând că pe 10 mai este programată reluarea antrenamentelor colective, iar pe 30 mai campionatul. „Momentan sunt la Maribor, facem antrenamente în grupuri de 3-4, nu mai mult. Și fără antrenori, pentru că putem face antrenamente doar în număr restrâns. Avem un program pe care îl respectăm zilnic. Cred însă că săptămâna viitoare vom începe antrenamentele colective, pentru că lucrurile se apropie de normalitate. Aici, în Slovenia, cazurile au fost mult mai puține. Ieri de exemplu s-au deschis restaurantele, mai exact terasele... deci lucrurile revin la normal pentru că nu au mai apărut cazuri noi de coronavirus. Pentru noi, sportivii, aceasta este o perioadă foarte grea. Campionatul a fost întrerupt cam pe la 10 martie, deci au trecut două luni. Antrenamentele colective nu se compară cu antrenamentele în 3-4 jucători. Cei de la federația slovenă lucrează cu câteva date de începere. Pe 10 mai ar trebui să reluăm antrenamentele colective, iar pe 30 mai să înceapă campionatul”, a spus Crețu într-o transmisiune live pe pagina oficială de Facebook a fostei sale echipe, Politehnica Iași. Crețu a precizat că cel mai important este să se evite accidentările la reluarea antrenamentelor cu toată echipa. „Mai mult ca sigur vom intra în cantonament unde timp de două săptămâni vom fi sub supraveghere. Probabil că vom sta undeva izolați la un hotel sau undeva. Deocamdată nu am fost testați de coronavirus, dar mai mult ca sigur vom fi”, a adăugat mijlocașul.

Crețu a explicat că toți jucătorii de la Maribor au acceptat reducerea salariilor cu 15-20%, dar numai pe o perioadă de trei luni: „Cei de la club ne-au propus o micșorare a salariului pe trei luni. E un procent de 15-20 din contract, iar toți am înțeles. Pentru că nimeni nu se aștepta la o asemenea perioadă. Și clubul, dar și noi, ca oameni, trecem printr-o perioadă grea. Mă bucur că am ajuns toți la un numitor comun. Eu mai am un an de contract cu Maribor, dar deja cei de aici mi-au propus prelungirea. Suntem în tatonări, vom vedea ce va fi. Oricum, eu îmi doresc să rămân în străinătate”. Alexandru Crețu face parte dintre cei 26 de jucători care evoluează la cluburi din afara țării a convocați de principiu de selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, în vederea meciului cu Islanda, contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. „Țin legătura cu cei din staff-ul naționalei. Ei au un număr de jucători pe care îi monitorizează. E un număr destul de mare de jucători, iar apoi cei de acolo vor alege. Sunt oameni profesioniști care își fac treaba. La fel cum au vorbit cu mine, vorbesc și cu ceilalți, totul pentru ca atunci când ajungem la lot să fim pregătiți să dăm 100%”, a precizat mijlocașul în vârstă de 28 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.