Sport

N-am prins prima grupă

Ziarul de Vrancea
22 apr 2019 470 vizualizări

România ar putea juca anul viitor în Fed Cup din nou cu Cehia sau Franța, însă este foarte posibil ca formatul competiției să se schimbe

Cum România a coborât o poziție în clasamentul Cupei Federației, până pe locul 6, cu 7.562,5 de puncte, și nu va fi cap de serie la tragerea la sorți a partidelor din sferturile de finală ale Grupei Mondiale I, ediția 2020. Româncele ar putea da piept în primul tur cu Cehia (locul I, 28.835 de puncte), SUA (locul II, 22.160 de puncte), Franța (locul III, 17.100 puncte) sau cu Australia (locul IV 14.160 de puncte). În urna a doua se vor afla România, Belarus (locul V, 11.880), Germania (locul VII, 6.822,5) și Spania (locul VIII, 5.532,5). Această situație este valabilă dacă ITF va păstra formatul actual al FedCup și pentru anul viitor, însă federația internațională studiază posibilitatea de revizui și această competiție, cum a făcut cu Cupa Davis.

În februarie, președintele Federației Internaționale de Tenis (ITF), David Haggerty, a anunțat că forul mondial va schimbă radical formatul Fed Cup.  Britanicul din fruntea tenisului mondial a anunțat că Fed Cup va avea, începând cu următoarea ediție, o nouă față, și că cele mai bune echipe vor disputa un turneu final programat în luna aprilie.   “Vom schimba și sistemul din Fed Cup. Echipele vor juca mai întâi o prima manșă pe teren propriu sau în deplasare, iar cele mai bune 12 echipe vor lupta pentru trofeu în luna aprilie”, a spus David Haggerty într-o conferință de presă.  Mai mult, oficialul ITF a menționat că sunt șanse mari că turneul final să aibă loc în Ungaria, la Budapesta.  “Căutăm unn loc în care să organizăm turneul, dar Budapesta are o șansă să organizeze finala Fed Cup”, a mai spus Haggerty.   Reprezentantul ITF a menționat că, aproape sigur, aceste schimbări vor fi puse în aplicare din 2020. Dacă formatul actual al competiției va fi, totuși,menținut, meciurile din sferturile de finală ale ediției 2020 vor avea loc la începutul lunii februarie. România ar juca pe teren propriu cu Cehia sau Franța, în deplasare cu Australia, iar gazda unei eventuale întâlniri cu SUA ar fi urma să fie stabilită ulterior.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.