Sport

N-a scăpat de blestemul Alizé

Ziarul de Vrancea
7 mai 2022 721 vizualizări

Simona Halep va debuta la Roma cu Cornet, iar Sorana Cîrstea, cu Ons Jabeur, laureata de la Madrid. *Elita tenisului masculin, îngenuncheată în fața lui Alcaraz

Simona Halep și Sorana Cîrstea și-au aflat adversarele din primul tur al turneului de la „Foro Italico” din Roma, turneu de categoria WTA 1000, are începe săptămâna viitoare. Simona (21 WTA) va evolua cu franțuzoaica Alizé Cornet (34), jucătoare cu care nu se simte bine scorul „directelor” fiind 4-1 pentru Cornet. Recent, Alizé a mărturisit că n-ar fi exclus să se retragă după acest turneu Și Sorana Cârstea are meci greu, cu proaspăta laureată de la Madrid, tunisianca Ons Jabeur. Ieri, africana care a eliminat-o în sferturi pe Simona Halep, a câștigat finala de la „Caja Magica”, scor 7-5, 0-6,6-2 cu americanca Jessica Pegula (14 WTA). Pentru Ons Jabeur este al doilea trofeu WTA, după cel obținut în 2021 la Birmingham, însă interesant este că Sorana a câștigat ambele întâlniri disputate cu Jabeur. Tot în primul tur se înfruntă cele două „românce de peste mări (și țări)”, Bianca Andreescu (111) și Emma Răducanu (11).

În calificări a evoluat Gabriela Ruse (57 WTA) care a trecut în primul tur cu 6-4, 6-2 de Dea Herzdelas (192) din Bosnia-Herțegovina, dar în partida decisivă pentru accesul pe tabloul principal a abandonat în primul set, la scorul de 1-5, 15-30 în fața experimentatei americance Lauren Davis (90). Gabi acuzând probleme medicale. Gabriela Ruse figura și pe tabloul de dublu, unde făcea pereche cu ucraineanca Marta Kostiuk. În schimb este certă participarea Monicăi Niculescu, alături de rusoaica Alexandra Panova, cele două urmând să joace împotriva perechii japoneze Eri Hizumi/Makoto Ninomiya.

*Spaniolul Carlos Alcaraz (9 ATP) pare a fi noul superstar al tenisului mondial. Alcaraz a câștigat „en fanfare” turneul de la Madrid reușind performanța de a-i învinge în același turneu pe marii ași, Rafael Nadal și Novak Djokovic: 6-2, 1-6, 6-3 cu „Rafa” în sferturi, 6-7 7-5, 7-6 într-o semifinală antologică de trei ore și 35 de minute cu „Nole”. În finală s-a întâlnit cu deținătorul titlului, germanulAlexander Zverev (3 WTA), care trecuse în semifinale cu 6-4, 3-6, 6-2 de grecul Stefanos Tsitisipas. De data aceasta, „Carlitos” n-a avut nicio milă cu ruso-germanul: 6-3, 6-1 în 64 de minute. Este al doilea turneu de Masters 1000 câștigat de ibericul de 19 ani, după Miami.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.